Zo maak je jouw eigen fotobehang

Fotobehang zie je steeds vaker in een interieur. Hoewel het al heel wat jaren bestaat, lijkt er nu een heuse trend te ontstaan. Mensen gaan daarom ook op zoek naar nieuwe mogelijkheden op dit gebied. Een van de mogelijkheden is het maken van jouw eigen behang met een mooie foto van het gezin of de huisdieren. Veel mensen weten echter nog niet waar je dan allemaal aan moet gaan denken. Door een aantal zaken goed te bekijken weet je precies hoe jij het beste behang in handen gaat krijgen.

Een mooie foto uitzoeken

Fotobehang komt in de eerste plaats altijd met afbeeldingen die voorbewerkt zijn. Deze behangen zie je vaak terug in menig pand en kan een interessante uitstraling aan de woning geven. Echter wil je soms ook iets unieks in handen krijgen. Het kan namelijk ook altijd met een eigen foto. Je kunt hiervoor in eerste instantie gaan kijken naar de foto’s die jij hiervoor wilt gebruiken. Denk daarbij aan trouwfoto’s, vakantiefoto’s of die ene mooie foto van de huisdieren. Zolang de foto van goede kwaliteit is kun je deze gebruiken om er een stuk behang van te maken.

Op meerdere muren te bevestigen

Je kunt deze op vrijwel iedere muur in de woning bevestigen. Ook staat het mooi in een kantoorpand. Je kunt daarom als eerste gaan kijken hoe groot de muur is die je hiervoor wilt gebruiken. Op basis hiervan is het ook eenvoudiger om een mooie foto uit te zoeken. Zo zal een bepaalde foto wellicht mooier staan op een grote muur en een andere foto juist weer op een kleine. De foto moet er uiteindelijk mooi uit komen en moet een goede aanvulling gaan zijn aan de ruimte waarin je deze op hebt hangen.

Verschillende soorten behang te vinden

Er zijn altijd verschillende soorten behang uit te zoeken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan Airtex. Het heeft een grote kleurkracht en past bij een groot aantal budgetten. Door de hoge kleurkracht komt jouw foto er altijd beter uit. In de meeste gevallen zal dit in een geheel geleverd worden, zodat je niets meer aan elkaar aan hoeft te gaan sluiten. Je kunt ook gaan voor vinyl. Dit heeft een papieren achterkant en is ook geschikt voor de kleinere oppervlakten. Doordat het in banen opgeplakt wordt, kun je het ook nog bijsnijden aan de randen. Zo maak je het altijd passend en kun je het helemaal naar wens maken.

De kwaliteit van de foto bepalen

Als je alles voor jezelf op een rij gezet hebt, kun je gaan kijken naar de specificaties van de foto voor het fotobehang. Dit is namelijk ook nog belangrijk om de beste kwaliteit in handen te krijgen. Een slechte kwaliteit foto zal namelijk korrelig over gaan komen. Je moet daarom goed gaan kijken naar het aantal pixels dat gevraagd wordt. Dit kan afhangen van het soort behang dat je uitkiest. De meeste programma’s zullen dit ook aangeven tijdens het uploaden van de foto. Het bedrijf zal ook nog een extra controle uit gaan voeren voordat het behang daadwerkelijk gemaakt wordt. Zo zal alles uitsluitend van goede kwaliteit zijn.

De juiste stappen voor de bevestiging

Het fotobehang kun je zelf opplakken of door een professional laten doen. Als je het zelf gaat doen, dan zijn er een aantal stappen die je moet doorlopen. Zo moet je in eerste instantie kijken of het behang goed is. Leg hiervoor alle delen op een vlak oppervlak en kijk hoe de foto verdeeld is. Ook kun je ze nog op elkaar leggen om te zien of het even lang is. Zorg ervoor dat je de muur vetvrij en glad maakt. In combinatie met zal het behang goed hechten en ga je ook geen verkeerde vouwen erin krijgen. Jarenlang kun je plezier hebben van jouw nieuwe behang.

Op blijven letten met bestellen

Het aanbrengen van het fotobehang kan wel wat werk zijn. Je moet er namelijk voor zorgen dat de banen goed aansluiten. Indien dit niet het geval is, ga je dit terugzien aan de foto. Er zitten dan lijnen in waar je jezelf aan gaat storen. Deze lijnen en de slechte kwaliteit van de foto zorgen ervoor dat je geen plezier gaat behalen aan het behang en je het geld voor niets uit hebt gegeven. Je moet daarom altijd zoveel mogelijk op blijven letten en de adviezen van een professional uit blijven voeren.

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel