woning-professioneel-opknappen-zelf

Je Woning Professioneel Opknappen kun je ook helemaal Zelf…!

Goed onderhoud vormt de basis voor jouw woongenot. Wanneer je ervoor zorgt dat jouw huis altijd goed in de verf staat, beschadigd voegwerk tijdig wordt hersteld en andere gebreken ook snel worden verholpen, zul je veel langer probleemloos van je woning kunnen genieten. Als je schade niet herstelt, kan dat andere schade tot gevolg hebben. Je hebt er dan niet alleen veel meer werk aan, maar ook veel hogere kosten. Vaak besteden mensen dergelijke werkzaamheden uit, maar als je een handiger doe-het-zelver bent, kun je ook zelf de woning professioneel opknappen.

Schilderen met kwaliteitsverf

woning-ramen

Misschien heb je de neiging om te kiezen voor een goedkope verfsoort, omdat je daarmee bespaart op de kosten? Fout gedacht! Goedkope verf gaat minder lang mee, waardoor het resultaat van je schilderwerk al na relatief korte tijd niet meer goed zichtbaar is. Door te kiezen voor kwaliteitsverf kun je het schilderwerk voor langere tijd van je lijstje afstrepen. Om tot in de nok van de woning overal goed bij te kunnen komen, huur je het beste bij Boels de benodigde zaken, zoals een gevelsteiger. Je kunt online uitstekende handleidingen vinden voor het uitvoeren van een schilderklus. Belangrijk is om vooraf de ondergrond goed te schuren en vetvrij te maken, anders hecht de verf niet goed.

Dakgoot regelmatig schoonmaken

Wie zijn dakgoot niet schoonhoudt, loopt het risico op verstopping van het afvoerkanaal voor regenwater. Het water zoekt echter altijd een weg en hierdoor kan lekkage ontstaan. Aangeraden wordt om in elk geval jaarlijks in de herfst de dakgoot schoon te maken. Heb je echter veel bomen in de buurt staan die hun bladeren in de herfst verliezen, dan is aan te raden om het vaker te doen. Om deze klus veilig te kunnen klaren, kun je een hoogwerker huren en zo ben je prima in staat om dit karwei zelfstandig uit te voeren. Dat scheelt weer mooi in de kosten.

Metsel- en voegwerk herstellen

Goed metsel- en voegwerk is belangrijker dan je misschien denkt. Als dit door weer en wind beschadigd is geraakt, bestaat het gevaar dat vocht in de stenen trekt. Dat is niet goed voor de kwaliteit van je huis. Zorg er dus voor dat je beschadigde voegen tijdig herstelt. Hiervoor gebruik je voegmortel, die gewoon in de bouwmarkten te koop is. Maak voor de afwerking gebruik van een voegspijker en van verschillende soorten borstels.

Vorige artikel Volgende artikel