x

Deel Je Inspiratie

[contact-form-7 id=”139″ title=”Zonder titel.”]

Wix: gratis website bouwen

Klik in een korte tijd een erg fraaie site in elkaar met Wix! De website maker heeft wereldwijd al miljoenen gebruikers en dat komt voornamelijk doordat je bijzonder eenvoudig en snel een mooie, professionele website kunt creëren. Daarvoor heb heb je geen enkele kennis nodig van html, Java(script), php of welke andere programmeertaal dan ook. Dankzij de handige wysiwyg-editor (what you see is what you get) die intuïtief werkt kun je gemakkelijk zelf een website maken. Alles wat je hoeft te doen is een template selecteren en er voor zorgen dat de gewenste inhoud op de juiste plaats beland. Het maken van een nieuwe website was nog nooit zo makkelijk.

Wix.com is sinds begin van dit jaar ook beschikbaar in het Nederlands en dat maakt het nog net weer een stapje gebruiksvriendelijker. Dus meld je gratis aan met je email adres en begin met het kiezen van een van de vele strak en modern vormgegeven templates. Alle templates waar je uit kunt kiezen zijn ontworpen door professionele designers en dat zie je meteen.

Je vindt er ontwerpen in veel verschillende rubrieken, van zakelijke bedrijven, restaurants, webwinkels tot aan website ontwerpen speciaal voor fotografen en bloggers. Stuk voor stuk zien alle templates er even goed uit. Mocht je toch niets kunnen vinden dan kun je er altijd nog voor kiezen om zelf aan de slag te gaan om een nieuw ontwerp te maken. En je hebt ook de optie, als je geen geschikte template kunt vinden of als je speciale wensen hebt, om een freelance designer in te huren uit binnen- en buitenland via Wix.

Als je al een template in gedachte hebt dan kun je makkelijk ieder element van je website afzonderlijk aan klikken om het vervolgens helemaal aan te passen naar je eigen wensen. Je kunt gemakkelijk kleuren en lettertypes aanpassen, maar ook de grootte en de indeling van de verschillende onderdelen van je site. Wat erg fijn is dat je tijdens het bewerken het complete overzicht houdt. En mocht je er toch niet meer uitkomen dan heeft elk onderdeel een pop-up die je duidelijke tips en instructies geeft. Alles wat je hoeft te doen is een simpele klik op het vraagtekentje en je krijgt tekst en uitleg. Zo kun je jouw website eenvoudig aanpassen naar je eigen smaak, van je logo, knoppen voor social media tot aan andere afbeeldingen.

wix-2

Verder kun je vanuit de Wix-appmarkt alle populaire apps en diensten toevoegen aan je website. Dus voeg gemakkelijk een contactformulier toe, nieuwsbrief, statistieken teller maar ook de vind ik leuk knop van Facebook en je Instagram feed.

Automatisch houdt wix er rekening mee dat je ontwerp responsive is. Dat houd in dat je website goed te zien is op elk apparaat, van je tablet tot aan alle verschillende soorten mobiele telefoons. Via een preview knop kun je altijd zien hoe je site er in het echt uit komt te zien, zowel op groot scherm als op een smartphone. En als je er klaar voor bent dan kun je op de publiceer knop drukken en dan staat je website live!

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

Top Stories

  • No results available