Het gezin van Wim Beelen 

Het gezin van Wim Beelen 

De succesvolle ondernemer Wim Beelen leidde tot voor kort een vrij rustig leven onder de radar. Dat was tot het moment dat hij met Sylvie Meis (46) op date gespot werd. Dat gebeurde in oktober 2024 en zorgde ervoor dat ze hun relatie openbaar moesten maken. Ze zijn ondertussen weer uit elkaar maar velen willen weten, wie is Wim Beelen en hoe ziet het gezin van Wim Beelen eruit. Dit zijn de antwoorden op al je vragen.

  • Volledige naam: Wim Beelen
  • Leeftijd: 49 jaar
  • Beroep: Ondernemer
  • Relatiestatus: Gescheiden
  • Kinderen: Jelle en Lisette

Wie is Wim Beelen?

wim-beelen-lisette

Wim Beelen werd in 1975 geboren in Nunspeet in Gelderland. Wim Beelen kwam uit een streng gereformeerd gezin. Samen met zijn vader, moeder en 6 broers en zussen moest hij op zondag drie keer naar de kerk. Wim Beelen vond het hele gebeuren maar niets. Dat kwam omdat alles draaide om hoe slecht iedereen was, genieten mocht eigenlijk niet. Toen Wim 18 was ging hij niet meer naar de kerk.

Wim Beelen moest verplicht naar de kerk

Dat Wim niet meer naar de kerk ging was iets waar zijn ouders niet blij mee waren. Zijn moeder stopte regelmatig een bijbel tussen zijn schone wasgoed in de hoop hem weer naar de kerk te krijgen. Dat is ondanks de inspanningen van zijn moeder nooit meer gebeurd, maar het heeft hem wel aangespoord om te laten zien dat hij alles kan zolang hij zich er maar toe zet. Zijn ouders hebben hem bovendien discipline bijgebracht.

Wim wordt matroos op de Grote Vaart

In zijn jonge jaren was overigens nog niet duidelijk dat hij later miljonair zou worden en in de Quote 500 zou verschijnen. Hij begon aan de LTS (Lagere Technische School), maar laat dit al snel vallen om matroos te worden op de Grote Vaart. Dat was een baan die zijn vader voor hem regelde en Wim vond het wel prima. Hij wilde namelijk niet meer verder leren, iets waar zijn vader mee akkoord ging zolang hij direct aan het werk ging.

Van matroos naar miljonair

Toch duurde ook dat niet lang, hij begint op zijn 17e zijn eigen bedrijf in veevoer en daarna in sloopwerken. Het sloopbedrijf keer later meer dan 600 medewerkers en maakte hem miljonair. Daarnaast heeft hij nog een aantal andere bedrijven en is onder actief in de jachten.

Wim Beelen zijn gezinsleven

sylvie-meis-dochter-lisette-beelen
Sylvie Meis met Lisette, de dochter van Wim Beelen

Wim Beelen trouwde op jonge leeftijd met zijn toenmalige vriendin. Samen kregen ze twee kinderen. Een jongen, Jelle (25) en een meisje, Lisette (28). Helaas liep dit huwelijk uit op een scheiding. Volgens Wim Beelen is dat het dieptepunt in zijn leven. Volgens hem was het jaar van zijn scheiding een van de slechtste jaren ooit.

Vader en zoon op de racebaan

Zowel Jelle Beelen als Lisette Beelen hebben overigens nog goed contact met hun vader en ze zien elkaar regelmatig. Wim en Jelle waren in het verleden regelmatig op het circuit te vinden. Zowel vader als zoon houden van racen. Ze deden onder andere mee aan de Zandvoort 500 race.

Wim Beelen biedt zijn kinderen kansen

Wim hield zelf niet van school, maar wilde zijn kinderen wel de beste opties bieden. Daarom ging Jelle naar de Internationale school in Eerde. Lisette koos ervoor om een HBO-studie Marketing en Communicatie te volgen in Amsterdam.

Nadat de kinderen van Wim Beelen afgestudeerd waren kregen ze beide een functie bij een van de ondernemingen van Wim, Larendael. Zowel Jelle als Lisette waren hier werkzaam van 2021 tot 2023. Lisette als Marketingmanager en Jelle als projectmanager.

De kinderen van Wim Beelen gaan hun eigen weg

Jelle werd startte in 2021 ook zijn eigen bedrijf, Billeder B.V. Het is een beetje onduidelijk wat het bedrijf doet en ze hebben momenteel geen website. Momenteel is Jelle werkzaam als medewerker bij een cateringbedrijf in Noordwijkerhout.

Ook Lisette koos ervoor om een andere richting te kiezen. Van marketing ging ze naar de verzorgende kant. In 2023 deed ze een opleiding tot kraamverzorgende. Ondertussen is ze in die hoedanigheid Werkzam bij De Kraamvogel in Zoetermeer.

Wims eerste vriendin na de scheiding

Na zijn scheiding kreeg Wim Beelen in 1999 weer een nieuwe vriendin. Ellen Nijman is een natuurgeneeskundige. Ze helpt mensen onder andere bij het in balans brengen van hun metabolisme. In een interview zegt Wim Beelen dat Ellen hem heel erg motiveerde en hem echt vleugels gaf. Zij gaf hem de basis die hij nodig had om ook zakelijk meer succes te bereiken. Het stel ging was jaren samen, maar besloot in 2023 toch uit elkaar te gaan.

Wim Beelen en Silvie Meis

wim-beelen-sylvie-meis

Wim Beelen en Silvie Meis hebben een paar maanden een relatie gehad. Het begon in de zomer van 2023 toen de twee elkaar ergens op een terras in Amsterdam leerden kennen. In eerste instantie leek het gewoon een leuk gesprek, maar toen bedacht Wim zich “He we zijn allebei vrijgezel”.

De roddelpers zat er snel bovenop

Zijn eerste contact met Silvie zette hem aan het denken en hij besloot de stoute schoenen aan te trekken. Sylvie Meis en hij gingen op een paar dates. Wim Beelen wilde het liefst dat alles rustig aan zou gaan. Helaas kreeg de roddelpers al snel lucht van het feit dat ze aan het daten waren. Naar eigen zeggen was dat al na twee dates.

Dat is overigens ook niet zo gek. Als je samen met Silvie Meis op het terras gaat zitten en samen op vakantie gaat naar Mallorca dan zal dat zeker opvallen. Wim Beelen vindt het na eigen zeggen jammer dat het zo snel bekend werd. Hij is iemand die veelal onder de radar leeft en niet snel de spotlight opzoekt.

Wim Beelen was pas net weg bij zijn ex

Daar komt bij dat hij en zijn ex-vriendin pas uit elkaar waren. Hij vond het voor haar en zijn kinderen vervelend dat ze in de pers zouden lezen over zijn liefdesleven. Omdat hij eigenlijk pas net met Silvie Meis aan het daten was had hij het ze nog niet zelf verteld. Je vertelt zoiets pas als je zeker weet dat je met elkaar verder gaat. Zo ver was het nog lang niet.

Wim Beelen en Silvie Meis vieren samen met het gezin oud en nieuw

gezin-wim-beelen
Sylvie met de kinderen van Wim Beelen. Jelle Beelen op links en Lisette Beelen op rechts

Aangezien de relatie van Wim Beelen en Silvie Meis al in oktober van 2023 op straat lag was er geen reden meer om hun relatie geheim te houden. Ze besloten zowel de kerstdagen als oud en nieuw met elkaar door te brengen. Dat deden ze samen met de kinderen van Wim Beelen in Dubai.

Wim Beelen en Silvie Meis verschillen te veel

De relatie van Silvie Meis en Wim Beelen bleek maar van korte duur. Wim zegt hierover dat Silvie Meis hele lieve en intelligente vrouw is, maar haar leven is simpelweg heel anders dan dat van hem. Hij houdt van zijn privacy terwijl Silvie Meis altijd in de spotlight staat.

Er was overigens ook kritiek op het feit dat Silvie Meis weer een miljonair aan de haak had geslagen. Al haar vorige partners waren ook miljonairs wat mensen het idee geeft dat ze een golddigger is. Wat veel mensen echter vergeten is dat Silvie Meis zelf ook behoorlijk vermogend is en haar eigen onderneming heeft. Volgens Wim Beelen waren hij en Silvie gelijkwaardig.

Veelgestelde vragen over het gezin van Wim Beelen

Tot slot nog een aantal veelgestelde vragen over het gezin van Wim Beelen.

Is Wim Beelen getrouwd?

Nee, Wim Beelen is momenteel niet getrouwd. Hij was wel ooit getrouwd met de moeder van zijn kinderen Jelle en Lisette. De twee zijn al jaren geleden gescheiden. Na de scheiding kreeg hij een relatie met Ellen Nijman waarmee hij tot 2023 samen was. Die relatie duurde bijna 24 jaar.

Zijn Wim Beelen en Silvie Meis nog samen?

Nee, Wim Beelen en Silvie Meis zijn niet meer samen. Ze kregen in oktober 2023 een relatie en gingen in januari 2024 weer uit elkaar.

Wie zijn de kinderen van Wim Beelen?

Wim Beelen heeft twee kinderen, Jelle Beelen en Lisette Beelen. Met beide heeft hij goed contact.

Wie is de ex van Wim Beelen?

Wim Beelen was van 1999 tot 2023 samen met Ellen Nijman een natuurgeneeskundige. De twee waren nooit getrouwd en hebben samen ook geen kinderen.

Vorige artikel Volgende artikel