What Design Can Do: groter dan ooit

Komende week gaat de jaarlijkse conferentie, WDCD Live Amsterdam, weer van start in het Muziekgebouw. Tijdens het event staat de maatschappelijke impact van design centraal. En dit jaar draait het om klimaatverandering. Vooraanstaande sprekers en experts uit alle designdisciplines onderzoeken op 23 en 24 mei samen met het publiek welke rol design hierbij kan spelen.

WDCD Live Amsterdam is dit jaar groter en dynamischer dan ooit, met een diverse line-up van sprekers uit binnen- en buitenland, zoals IKEA’s hoofddesigner Marcus Engman, voormalig burgemeester van Mexico-Stad Marcelo Ebrard en de Braziliaanse top-chef Rodrigo Oliveira.

Óók de design-challenge waar WDCD in 2016 mee begonnen is, zal dit en volgend jaar in het teken staan van klimaatverandering. De zogenoemde Climate Action Challenge wordt gelanceerd op de eerste dag van het event. Na de succesvolle WDCD Refugee Challenge (631 inzendingen uit 70 landen, 5 finalisten) vraagt WDCD in deze nieuwe challenge om vernieuwende designideeën die klimaatverandering werkelijk tegen kunnen gaan.

Deelnemers kunnen tot 21 juli hun ideeën en concepten in drie categorieën inzenden: student, professional en start-up. De winnaars worden in oktober bekend gemaakt tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven.

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel