Welke kledingstukken en accessoires heb je nodig op een festival?

Ga je binnenkort naar een festival toe? Het is geweldig om je mooiste outfits en accessoires mee te nemen. Hier kun je immers volledig jezelf zijn – pak daarom lekker uit. Dat niet alleen, de items die je meebrengt moeten ook praktisch zijn. Dit zijn de beste tips.

Heuptas

We beginnen met hét festivalitem bij uitstek, om al je spulletjes in mee te dragen gedurende de dag. Het is de heuptas, weer helemaal terug van weggeweest! Ga het liefst voor een heuptasje voor dames in een vrolijke look, zoals een felle kleur. Ook een heuptas met een print is een idee. Zo valt het tasje altijd lekker op. Je kunt ‘m om je middel dragen, maar net zo goed om je schouder. Het zit in ieder geval net wat lekkerder en praktischer dan de meeste handtassen. En bij veel fanny packs is het niet zo’n punt als de tas vies wordt.

Lange jurk

Het staat vrolijk en zit lekker: de lange jurk is een uitgelezen kledingstuk voor een festival. Juist de lengte telt mee. De kans is namelijk groot dat je in het gras moet neerstrijken. En dan zit een korte jurk toch echt niet zo handig. In een lange jurk heb je net wat meer bewegingsvrijheid. Dat niet alleen: de lange stof danst om de benen, wat dan weer helemaal bij de feestelijke vibes past. Draag een jurk in een zachte, soepele stof: linnen jurken voldoen aan het plaatje. Dit is een ademende stof, die ook goed past bij een hete dag.

Jumpsuit

Ook in een jumpsuit kun je je absoluut een paradijsvogel voelen op een festival. Ga het liefst voor een extra opvallende look, met een all-over print bijvoorbeeld. In een jumpsuit kun je prima dansen, op de grond zitten en urenlang rondlopen. Het enige nadeel is dat je veel jumpsuits bijna helemaal uit moet trekken op het toilet. Dat moet je ervoor over hebben!

Jeans

Het zit lekker, is stevig en staat mooi: een jeans is een handig kledingstuk voor een festival. Wil je niet dat je broek vies wordt? Draag dan een donkerkleurig exemplaar. Op een zwarte jeans zie je vlekken immers veel minder snel dan op een lichtblauwe jeans.

Korte broek

Is het te warm voor een jeans? Ga dan lekker voor een korte broek. Een korte spijkerbroek staat stoer, maar een korte linnen broek zit misschien nog wel beter. Houd in ieder geval altijd rekening met zowel het comfort als de stijl.

T-shirt

Het T-shirt komt altijd van pas. Zeker op een festival. Neem je meest comfortabele shirts mee, die lekker los zitten en ademend zijn. Op die manier kun je er urenlang in bewegen.

Stevige schoenen

Tot slot: je schoenen. Je loopt en staat veel tijdens een festival, dus onderschat dit niet. Je moet écht comfortabele schoenen dragen. Het liefst zijn dit schoenen die je al hebt ingelopen, om blaren te voorkomen. Laat je hakken lekker thuis, maar ga voor platte sneakers of veterschoenen. De schoenen moeten tegen een stootje kunnen, zeker als er slecht weer is voorspeld. Zorg dus ook dat ze waterdicht zijn, om natte voeten te voorkomen. Dat is misschien wel de belangrijkste tip voor de festivalganger!

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel