Wat is Shibari? Plezier hebben met Touwen

Wat is Shibari? Plezier hebben met Touwen

Laten we beginnen met te zeggen dat het streven naar plezier eindeloos is. Sommige mensen zijn tevreden met traditionele ervaringen en vinden bevrediging binnen die grenzen. Maar er zijn ook mensen die steeds verder willen gaan en nieuwe sensaties en emoties willen ontdekken. Voor deze tweede groep mensen, of als je een nieuwsgierige traditionalist bent, hebben we dit artikel gemaakt om uit te leggen wat shibari is.

Als voorproefje op waar we ons vandaag in zullen verdiepen, richten we ons op de praktijk van shibari, een onderdeel van seksuele praktijken in Japanse stijl waarbij ingewikkelde en esthetische knopen worden gebruikt om het gewenste resultaat te bereiken. Mis de kans niet om alle shibari knopen te ontdekken en ze zo snel mogelijk in de praktijk te brengen!

Wat is Shibari?

vrouw-shibari-bondage-touwen

Als we het woord “shibari” noemen, heb je misschien het gevoel dat we een vreemde taal spreken, en dat is niet zo vreemd. Als het gaat om het verhogen van plezier in relaties, neigen we vaak naar het traditionele en experimenteren we hooguit met seksuele speeltjes. Als je echter van speeltjes houdt, zal het gebruik van touwen je misschien intrigeren. Maar voordat we in de praktische details duiken, laten we eerst uitleggen wat shibari is.

Shibari is de Japanse erotische kunst van strak binden om genot te creëren. Laten we meteen duidelijk maken dat beide partijen hier baat bij hebben: degene die de knopen legt en degene die wordt vastgebonden.

De oorsprong van deze fascinerende praktijk gaat terug naar Japan tijdens de Edo-periode, waar pols- en enkelbanden al werden gebruikt als martelmethode. Toen deze periode ten einde liep, ontstonden de eerste beelden van deze erotische praktijk. Deze overgang transformeerde de techniek van een vorm van vechtkunst en marteling tot de shibari knopen die we vandaag de dag herkennen.

Shibari versus Bondage

Een veelvoorkomende misvatting voor degenen die op de hoogte zijn van verschillende erotische praktijken gericht op het verhogen van plezier, is om shibari touwen gelijk te stellen aan bondage. Laten we daarom een onderscheid maken tussen deze twee praktijken.

Het is belangrijk om duidelijk te maken dat ze niet hetzelfde zijn. De Japanse bondage is ontworpen om iemand te immobiliseren. Daarentegen is shibari bondage een Japanse stijl van erotisch binden die verder gaat dan alleen immobiliseren en de nadruk legt op de esthetische kwaliteit van de gebruikte knopen.

Shibari touwen: verschillende patronen

wat-is-shibari-bondage-touw

Je weet inmiddels dat je voor deze erotische praktijk knopen en touwen moet gebruiken. Laten we enkele bestaande patronen verkennen:

1. Ushiro: Deze knoop wordt vaak gebruikt als de basis van de binding, met als doel het bovenlichaam te immobiliseren door de armen achter de rug te brengen.

2. Teppou: Bekend als de “geweer” das, waarbij de armen diagonaal worden geplaatst.

3. Matanawa: Deze knoop richt zich op het genitale gebied binnen shibari knopen.

4. Hishi: De vormen in deze binding zijn ruitvormig en worden vaak gebruikt door shibari beoefenaars.

5. Gote Gasshou: De handen worden achter de rug gebonden in een gebedshouding.

6. Tazuk: Vormt een gekruist lichaamsharnas in een “X” vorm.

7. Tsuri: Bij deze knoop wordt het lichaam opgehangen.

8. Kikkou: De patronen in deze banden zijn zeshoekig en lijken sterk op een schildpadschild over de voorkant van het bovenlichaam.

9. Ebi: De houding voor deze knoop is verwant aan de lotus zithouding, met de rug gebogen over de benen.

Voordelen van Shibari

shibari-knopen-touwen

Het is duidelijk dat het beoefenen van shibari je in staat stelt om nieuwe niveaus van plezier te bereiken, maar dat is niet het enige voordeel dat je zult ervaren:

  • Verminderde angst en stress door een verhoogd dopamineniveau.
  • Verbeterd zelfbewustzijn en vertrouwen binnen het partnerschap.
  • Seksuele oefeningen worden dynamischer en opwindender, zelfs als het hoofddoel van shibari niet seks is.

Shibari met voorzorg

Het gebruik van touwen gemaakt van natuurlijke vezels is de beste keuze bij het beoefenen van shibari, in de eerste plaats voor het welzijn van de persoon die wordt vastgebonden.

Zoals je misschien hebt gemerkt, hebben we hier te maken met knopen. Daarom is het een techniek die een zorgvuldige uitvoering vereist, de toestemming van de ander en een goed begrip van hoe je de boeien maakt. Het is raadzaam om altijd een schaar bij de hand te hebben.

Een verkeerde uitvoering kan namelijk ernstige gevolgen hebben. Maar afgezien daarvan, als jij iemand bent die geniet van verhoogde emoties, is dit misschien wel het perfecte moment om shibari te ontdekken!

Vorige artikel Volgende artikel