wat-is-edging

Wat is Edging en Waarom zou je het Doen?

Edging is het stoppen van seksuele stimulatie voordat het orgasme bereikt wordt om een seksuele ervaring te verlengen. De term komt voort uit het concept van het naderen van de metaforische “edge = rand” van het orgasme, maar stoppen voordat je over de rand gaat.

Er zijn verschillende redenen waarom mensen edging proberen. Ten eerste kan het de seksuele activiteit langer laten duren, wat voor sommige stellen wenselijk kan zijn. Vooral mannen die last hebben van vroegtijdige ejaculatie zouden kunnen besluiten om edging te gebruiken als techniek om een seksuele ervaring te verlengen.

Ten tweede kan edging individuen of seksuele partners meer mogelijkheden bieden om hun seksualiteit te verkennen, inclusief nieuwe manieren om zichzelf of elkaar aan te raken of te plezieren. Omdat het proces van edging meerdere keren herhaald kan worden tijdens een seksuele ontmoeting, is er meer tijd voor mensen om hun seksuele voorkeuren en verlangens te verkennen.

Tot slot hebben sommige mensen het gevoel dat ze door edging meer seksueel genot en intensere orgasmes kunnen ervaren. Ook hier kan de cyclische aard van edging bijdragen aan deze resultaten.

koppel-in-bed

Voor mensen met een penis kan edging op een paar verschillende manieren worden uitgevoerd. Het is mogelijk om edging alleen of met een partner toe te passen door seksuele stimulatie te stoppen wanneer je de drang voelt om te orgasmeren of te ejaculeren. Als verdere actie nodig is om het klaarkomen te stoppen, kun je de pauze-knijp-methode proberen. Om dit te doen, knijp je in de top van de penis waar de kop en de schacht samenkomen totdat de drang om te ejaculeren overgaat. Daarna kun je de seksuele activiteit hervatten.

Personen met een vulva kunnen daarentegen experimenteren met edging door te stoppen of de intensiteit van de seksuele activiteit te verminderen wanneer ze dicht bij een orgasme zijn. Afhankelijk van de persoon kan het veranderen van soort stimulatie (bijvoorbeeld van clitorale stimulatie naar vaginale stimulatie) het intensiteitsniveau veranderen. Het kan ook helpen om van seksstandje te veranderen.

Uiteindelijk is edging een veilige seksuele praktijk die voordelen kan hebben voor sommige individuen en koppels. Als je echter besluit om edging te oefenen met een seksuele partner, is het belangrijk om van tevoren een gesprek te hebben over het idee. Hoewel het verlengen van een seksuele ervaring voor sommige mensen wenselijk kan zijn, is het misschien niet voor iedereen interessant. Zo kan het herhaaldelijk beginnen en stoppen van seksuele activiteit met een partner voor de ene persoon plezierig lijken, maar voor een ander vermoeiend of vervelend. Zorg er daarom voor dat je eerlijk en direct communiceert met seksuele partners over edging (en andere seksuele activiteiten) om ervoor te zorgen dat de ervaring consensueel en plezierig is voor alle betrokkenen.

Vorige artikel Volgende artikel