Wat moet je Dragen naar het Kerstfeest van je Werk?

Wat moet je Dragen naar het Kerstfeest van je Werk?

De manier waarop je je kleedt spreekt boekdelen over je persoonlijkheid voor de mensen om je heen. Het kerstfeest op kantoor is een van die zeldzame gelegenheden waarop je de kans krijgt om je collega’s de flamboyante kant van je persoonlijkheid te laten zien.

Elk jaar vieren de meeste bedrijven Kerstmis met veel pracht en praal. Het is tijd om nieuwe thema’s en stijlen te ontdekken en je ware aard aan de professionele wereld te laten zien.

Hieronder vind je een aantal tips over wat je moet aantrekken op een kerstfeest van het kantoormanagement en outfits voor de feestdagen.

1. Reminder: het is een werkfeestje

vrouw-kerstfeest-drankje-werk

Tijdens feesten en bijeenkomsten zijn er geen geschreven regels. Hoewel Kerstmis een tijd van vrolijkheid is, vertegenwoordig je nog steeds je bedrijf. Er is nog steeds een ongeschreven gedragscode die je moet volgen. Vermijd dus onthullende kleding. Ga voor kleding die goed bij je persoonlijkheid past. Je kunt kiezen voor feestelijke kleding, maar het moet nog steeds respectabel zijn.

Dezelfde regel geldt voor make-up. Je moet make-up kiezen die mooi is, maar niet te opzichtig. Je moet het alleen gebruiken om je schoonheid te accentueren.

2. Kleed je volgens het thema van het feest

De meeste kerstfeestjes hebben een feestthema. Het is altijd goed om je aan het thema te houden, ook al lijkt het je misschien een beetje anders. Kleed je volgens het thema van het feest.

Als je gevraagd wordt om in mooie kleding te komen, probeer het dan, ook voel je er misschien vreemd in. Je kunt online op zoek gaan naar inspiratie, ideeën en iets innovatiefs proberen.

Aan de andere kant, als je in formele kleding moet komen, kies dan voor zwarte outfits. Bedrijven die formele kleding dragen, zelfs tijdens kantoorbijeenkomsten, accepteren altijd zwarte kostuums. Vrouwen kunnen kiezen voor een zwarte rok of kerstjurk die goed past bij het kerstthema.

3. Kies accessoires die goed bij je kleding passen

Dit is een regel die geldt voor zowel mannen als vrouwen. Een stijlvol accessoire kan je look een perfecte finishing touch geven. Kies daarom voor accessoires die goed passen bij het type jurk dat je draagt.

Mannen die chique kleding dragen met een funky thema moeten kiezen voor een even funky horloge, hoofdband, mobiele telefoonhoes of tas. Dit zijn accessoires die net zo opvallen als je kleding. Zorg er dus voor dat je hier ook aandacht aan besteedt.

Vrouwen hebben meerdere opties voor accessoires voor feestjes met een kerstthema. Ze kunnen kiezen voor enkelbanden in rendierthema, oorbellen in de vorm van hoorns of kettingen in kerstthema. Zowel mannen als vrouwen kunnen kiezen voor een kerstmuts of rendierhoorns op hun hoofd.

4. Neem de tijd om jezelf te verzorgen

Skin Care Lol GIF by The Groundlings

De ochtend voordat je naar werk gaat is de beste tijd om jezelf te verzorgen voor het kerstfeest. Het feest kan meteen beginnen nadat het werk voorbij is. Het kan dus zijn dat je niet genoeg tijd hebt om je kerstoutfit aan te passen als je je realiseert dat je een paar dagen oude stoppels hebt. Daarom moet je je ’s ochtends al scheren en verzorgen.

Vrouwen kunnen een stijlvol kapsel proberen dat zowel bij hun kantoorpersoonlijkheid als bij hun feestlook past. Zorg ervoor dat je kerstkleding goed gestreken is en dat je schoenen perfect gepoetst zijn. Wacht niet tot het laatste moment met het kopen van tissues, ontsmettingsmiddelen, servetten, deodorants en kammen. Zorg dat je ze allemaal hebt voordat je naar kantoor gaat.

5. Geef je outfit een extra tintje

Feestjes en bijeenkomsten zijn de zeldzame gelegenheden waarop je je een beetje flamboyant kunt kleden. Laat deze prachtige kans die je hebt nooit liggen. Hoewel je je op het kerstfeest op kantoor aan een aantal kledingvoorschriften moet houden, kun je meer leven in de brouwerij brengen door je leuk te kleden.

Een stropdas met een glans kan je helpen om je van anderen te onderscheiden. Maar zorg ervoor dat je niet verschijnt in een gewaagde outfit die beter zou passen bij een andere gelegenheid. Je geeft het een opvallend tintje, maar als je er te veel van draagt, kun je om de verkeerde redenen opvallen.

6. Maak tijd voor het plannen van je out-fit

Misschien heb je wel een kledingkast vol met de mooiste kleren, maar past er niet één bij het thema van het feest. Als het thema van het feest bijvoorbeeld rood en zwart is en je hebt beide kleuren niet, dan moet je misschien gaan winkelen.

Als je een overvolle garderobe hebt, dan moet je een paar dagen voordat je je gaat aankleden voor het kerstfeest plannen. Anders kun je geschokt zijn als je ontdekt dat je favoriete pak op het laatste moment gewassen moet worden.

Om al deze redenen is het altijd verstandig om iets eerder te plannen. Informeer van tevoren naar de dresscode om er zeker van te zijn dat je ongepast gekleed komt. Je kunt ook overleggen met je collega’s en teamgenoten om erachter te komen wat zij van plan zijn te dragen voor de gelegenheid. Zo krijg je een idee van wat de geschikte outfit of kleding zal zijn.

7. Kies niet voor kleding die je normaal draagt

vrouw-werken-collega-gelukkig-blij

Als je normaal gesproken formals draagt naar je werk, zorg er dan voor dat je niet in een van die formals op het feest verschijnt. Neem de dresscode goed door om de beste kerstjurk dames voor het kerstfeest te kiezen. Voel je je ongemakkelijk in een jurk en zou je er normaal gesproken niet zo snel eentje aan doen? Maak er dan een punt van om een casual outfit te kiezen die goed bij je past en ga niet voor iets waarin je je ongemakkelijk gaat voelen.

Je moet rekening houden met veel verschillende aspecten zoals je lengte, gewicht, huidskleur en basisstijl voordat je je outfit voor het feest kiest. Je moet iets dragen waarin je er indrukwekkend uitziet. Draag niet iets extreem straks en onthullends, maar vermijd ook losse en lompe outfits.

8. Ga voor een traditionele outfit als je twijfelt

Zelfvertrouwen is de sleutel om er goed uit te zien en indruk te maken. Als je niet zelfverzekerd bent in een moderne en stijlvolle outfit, moet je twee keer nadenken voordat je die draagt. Mensen die zich niet op hun gemak voelen in een moderne westerse outfit zien er tijdens het hele feest nerveus en gespannen uit.

Als je twijfels hebt, kies dan voor traditionele outfits om het zekere voor het onzekere te nemen. Maar zorg ervoor dat je je niet op een rare manier kleedt waardoor je je de hele tijd ongemakkelijk voelt.

9. Neem een vlekkenverwijderaar mee

Misschien heb je je in de perfecte kleding gestoken en ben je op het feest verschenen met een knappe verschijning. Dit betekent niet dat je perfecte looks eeuwig zullen blijven. Een klein ongelukje zoals gemorste drankjes op je shirt of een botsing met iemand terwijl je koffie drinkt, kan je outfit binnen enkele ogenblikken ruïneren. Om ervoor te zorgen dat een vlek je niet in verlegenheid brengt, kun je een vlekkenverwijderaar in je zak stoppen.

Het is altijd een goed idee om voorbereid te zijn op zulke onverwachte gebeurtenissen. Op grote feestjes komen dit soort incidenten vaak voor en alleen de onverstandigen negeren zulke mogelijkheden.

Vorige artikel Volgende artikel