waarom-vallen-jonge-mannen-op-oudere-vrouwen

Waarom Vallen sommige Jonge Mannen op Oudere Vrouwen?

Wat is de mindset van heteromannen die op oudere vrouwen vallen? De conventionele wijsheid zegt dat mannen een voorkeur hebben voor vrouwen die jonger zijn dan zij, dus het kan verrassend zijn om te zien dat jonge mannen achter oudere vrouwen aanzitten. Conventionele wijsheid heeft het echter mis en deze relaties komen heel vaak voor.

Om je te laten zien hoe vaak het voorkomt, vind je hieronder een lijst met (ex) koppels van beroemdheden waarvan de man samen is met een vrouw die ouder is dan hij:

 • Olivia Wilde en Harry Styles: leeftijdsverschil van 10 jaar
 • Shakira en Gerard Piqué: 10 jaar leeftijdsverschil
 • Kim Kardashian en Pete Davidson: leeftijdsverschil van 13 jaar
 • Priyanka Chopra en Nick Jonas: 10 jaar leeftijdsverschil
 • Lisa Bonet en Jason Momoa: 11 jaar leeftijdsverschil

Nu we weten dat zulke mannen bestaan, ben je vast nieuwsgierig naar hoe deze mannen denken, voelen en handelen. Aan het eind van het artikel zul je de volgende dingen leren:

 • Waarom vinden mannen oudere vrouwen aantrekkelijk?
 • Is seks met oudere vrouwen beter?
 • Wat voor soort man voelt zich aangetrokken tot een oudere vrouw?
 • Kunnen relaties slagen als de vrouw ouder is dan de man?

1. Sommige jongere mannen zijn geïnteresseerd in een stabiel leven

koppel-flirten-vrouw-man

Een van de redenen is dat deze mannen meer geïnteresseerd zijn in een stabiele, huiselijke en gezinsgerichte relatie. Deze mannen zijn niet echt geïnteresseerd in casual dating of het leven van de ene dag op de andere. Ze zijn op zoek naar een serieuze relatie, waarin zij en hun partner zich kunnen richten op de groei van hun leven samen.

Mannen die van oudere vrouwen houden zijn op zoek naar een thuis. Zulke mannen richten zich meer op het stichten en onderhouden van een gelukkig gezin. Ze geloven dat een oudere vrouw een grotere kans heeft om hetzelfde te voelen als zij.

2. Jongere mannen die daten met oudere vrouwen hebben een hoog libido

Als je je ooit hebt afgevraagd waarom mannen zich seksueel aangetrokken voelen tot oudere vrouwen, dan is een van de redenen dat deze mannen een hoge seksdrive hebben. Deze mannen hebben ook een breder scala aan seksuele fantasieën en kinks die ze graag willen uitproberen. Ze hebben dus liever seks met oudere vrouwen, omdat die meestal meer ervaren, open en veelzijdig zijn op het gebied van de slaapkamer.

Jongere mannen die minder ervaring hebben, gaan juist om deze reden actief op zoek naar oudere vrouwen. Ze geloven dat een vrouw met meer ervaring eerder geneigd zal zijn om hun fantasieën te bevredigen en ze zelfs een paar handige trucjes zal leren.

3. Zulke mannen neigen naar volwassenheid en competentie

Een ander gemeenschappelijk kenmerk van mannen die op oudere vrouwen vallen, is dat ze een voorkeur lijken te hebben voor emotioneel volwassen vrouwen. Mannen zoeken partners die in het leven meer hebben meegemaakt dan zij, en hun competentie op persoonlijk en professioneel gebied trekt hen ook aan.

Daarom denken ze dat daten met een oudere vrouw hun kansen op het vinden van zo’n partner vergroot. Er zijn veel redenen waarom een jongere man zich aangetrokken voelt tot een emotioneel volwassen oudere vrouw:

 • Een oudere vrouw weet wat ze wil doen met haar leven en is niet zo angstig
 • Er is minder relatiedrama dat voortkomt uit jaloezie
 • Ze zijn betrouwbaarder en competenter in hun dagelijks leven.
 • Een oudere vrouw kan hem een paar dingen over de wereld leren

4. Ze hebben een hogere mate van introversie

koppel-man-vrouw-water-natuur-vakantie

Er kan gezegd worden dat mannen met een hogere mate van introversie eerder met oudere vrouwen daten. Je bent misschien in de war over waarom een introverte man zich aangetrokken voelt tot een oudere vrouw, en het is eigenlijk heel duidelijk als je eenmaal begrijpt hoe een introvert denkt. Een studie geeft een paar kenmerken van introverte mannen en wat ze leuk vinden:

 • Introverte mensen geven de voorkeur aan persoonlijke en diepgaande gespreksonderwerpen
 • Ze houden niet van grote en luidruchtige aangelegenheden zoals clubs
 • Ze geven de voorkeur aan een rustig avondje uit
 • Ze hebben een lage drempel om drama te tolereren

5. Jongere mannen die daten met oudere vrouwen zijn ruimdenkend

Het is misschien verrassend om te horen, maar mannen die zich seksueel aangetrokken voelen tot oudere vrouwen zijn veel ruimdenkender dan de algemene samenleving. Het is geen geheim dat daten met een oudere vrouw in de meeste culturen als een taboe wordt gezien. Oudere vrouwen die daten met jongere mannen worden beledigend ‘cougars’ genoemd en worden vaak beschaamd omdat ze niet daten met mannen die ouder zijn dan zij. Mannen die zich aangetrokken voelen tot oudere vrouwen vinden deze denkwijze archaïsch, vrouwonvriendelijk en weerzinwekkend.

Mannen die op oudere vrouwen vallen worden ‘sugar boys’ genoemd en eerlijk gezegd trekken ze zich niets aan van deze etiketten. Deze mannen zijn vaak ruimdenkend genoeg om zich niets aan te trekken van hoe de maatschappij hun genegenheid zou zien en richten al hun romantische energie op hun partner, ongeacht het stigma.

6. Mannen die op oudere vrouwen vallen zijn ondersteunend en zeker over hun mannelijkheid

Hoe verrassend het ook mag klinken, mannen die oudere vrouwen aantrekkelijk vinden, staan veel meer achter de acties en doelen van de vrouw en zijn niet bang om de traditionele rollenpatronen om te gooien. Deze mannen zijn meestal volwassen genoeg om zich bewust te zijn van het feit dat ze daten met individuen die hun eigen interesses, doelen en ambities hebben. Ze zien hun partner niet als iemand die er alleen is om aan hun behoeften te voldoen.

Als het gaat om daten met oudere vrouwen, begrijpen mannen dat hun partner al lange tijd bezig is om haar doelen te bereiken. Ze begrijpen zelfs dat hun partner meer kennis kan hebben dan zij. Deze mannen hebben er absoluut geen problemen mee om het oordeel van hun partner te vertrouwen en doen hun best om ondersteunend te zijn.

7. Zulke mannen hebben een laag zelfbeeld en zijn op zoek naar bevestiging

Een andere reden waarom mannen graag daten met oudere vrouwen is misschien wel de eenvoudigste van allemaal. Ze voelen zich voldaan als ze een oudere vrouw weten aan te trekken. Dit wil niet zeggen dat elke man die met een oudere vrouw uitgaat op zoek is naar een ego-boost. Sterker nog, zoals we hierboven kunnen zien, zijn er heel wat die met ze daten zonder hun ego en maatschappelijke normen erbij te betrekken.

Tot slot

Het zal nu wel duidelijk zijn waarom sommige mannen zich aangetrokken voelen tot oudere vrouwen. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om zulke mannen beter te begrijpen door wat inzicht te geven in hun persoonlijkheid. Misschien lees je dit en denk je dat zulke mannen de perfecte eigenschappen bezitten om te overwegen met ze te daten.

Maar ieder mens is uniek. Dus niet alle jonge mannen die zich aangetrokken voelen tot oudere vrouwen hebben elk van deze eigenschappen. Het is heel normaal dat jongere mannen op oudere vrouwen vallen. Als je een vrouw bent die een paar jongere mannen kent, is de kans groot dat een van hen zich al tot je aangetrokken voelt.

Vorige artikel Volgende artikel