Waar een Hybride Auto Allemaal in Uitblinkt

Waar een Hybride Auto Allemaal in Uitblinkt

Ben jij op zoek naar een nieuwe auto? Dan heb je vast al meerdere malen hybride auto’s voorbij zien komen. Maar wat maakt een hybride auto nu zo aantrekkelijk? Dat vertelt dit artikel je. Door een hybride auto met een ‘normale’ benzine- of dieselauto te vergelijken, krijg je hopelijk een beter beeld van wat een hybride auto nu allemaal zo bijzonder maakt. Hopelijk is het wat makkelijker om de keuze te maken, nadat je dit artikel hebt gelezen!

Het brandstofverbruik

Een nieuwe auto kopen is altijd aan de prijzige kant, daar kom je niet onderuit. Maar het is ook belangrijk om te kijken wat de dagelijkse kosten van jouw nieuwe auto gaan zijn. Een hybride auto combineert de verbrandingsmotor met een elektrische motor. Hierdoor verbruik je minder brandstof dan in een gewone auto. Als je in de stad woont is een hybride auto al helemaal een slimme keuze, omdat je daar vaker moet stoppen en weer moet optrekken. Dat zijn precies de situaties waar een elektrische motor voor gemaakt is.

Milieuvriendelijkheid

hybride-auto

Dan is er nog de reden dat hybride rijden de afgelopen paar jaar zo ontzettend populair is geworden: de milieuvriendelijkheid. Hybride auto’s hebben een lagere CO2-uitstoot, omdat de motor efficiënter gebruikmaakt van de brandstof en je bij lage snelheden soms ook helemaal elektrisch kunt rijden. Bij een normale auto wordt de motor namelijk constant gebruikt, ook als je stil staat. Dit zorgt nu eenmaal voor hogere emissies. Elke keer je motor handmatig uitzetten is ook geen optie, omdat een benzineauto nu eenmaal even tijd nodig heeft om op te staan. Een hybride auto draagt bij aan een betere luchtkwaliteit, zowel in de stad als op de snelweg.

Comfort

Er zit tussen verschillende benzine- en dieselauto’s al veel verschil als het op comfort aankomt. Het is dus moeilijk om normale auto’s met hybride auto’s met elkaar te vergelijken op dit onderwerp. Wat wel gezegd kan worden is dat hybride auto’s vaak gebruikmaken van moderne technologieën, die het rijcomfort alleen maar ten goede komen. Denk bijvoorbeeld aan cruisecontrol, waardoor je niet de hele tijd het gaspedaal hoeft in te drukken, of aan camera’s die je kunnen helpen tijdens het inparkeren. Bij normale auto’s, zeker auto’s die al een dagje ouder zijn, vind je deze extra technologie niet vaak terug, of kost het extra geld.

De overige kosten

Benzine- en dieselauto’s zijn vaak goedkoper, zeker als je ze tweedehands aanschaft. Toch biedt een hybride auto veel interessante voordelen, waar je in eerste instantie misschien niet gelijk aan denkt. Wist je bijvoorbeeld al dat de overheid vaak een regeling heeft voor belastingvoordeel of subsidies als je een hybride auto kiest? Daarnaast ben je aan een hybride auto minder kwijt qua onderhoud, omdat de auto zuiniger rijdt en de onderdelen minder snel slijten. Hoewel de aanschafprijs dus hoger ligt, heb je grote kans dat je dit verschil vanzelf terugverdient. Heb jij ook interesse gekregen? Kijk dan op de website van Skoda voor een goed overzicht van alle verschillende hybride modellen.

Vorige artikel Volgende artikel