Maak het jezelf makkelijk met voordelige trapliften

Als je in huis beneden geen slaapkamer en badkamer hebt, dan kan het van groot belang zijn om een traplift te hebben. Daarbij haalt het niet uit of je al een handicap hebt of langzaam maar zeker steeds slechter ter been bent. Op deze manier krijg je toch de mogelijkheid om langer thuis te blijven wonen. Omdat je zo toch zelfstandig naar boven kunt gaan zonder dat dit gevaarlijk is. Met deze oplossing maak je het voor jezelf echt makkelijker.

Verschillende mogelijkheden
Als je een traplift nodig hebt dan zijn er verschillende mogelijkheden. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een gebogen traplift, een rechte traplift of een speciale traplift. Welke het beste aansluit, hangt onder andere af van je trap, maar ook van de rolstoel als je die hebt. Daarbij kun je online ook makkelijk zoeken naar een tweedehands traplift en er eentje kopen. Een hele andere optie is om er eentje te huren. Op deze manier zorg je ervoor dat de kosten binnen de perken blijven. Want een traplift kopen doe je niet elke dag en er komt toch het een en ander bij kijken.

Hulpmiddelen om langer zelfstandig te blijven
Andere hulpmiddelen waar je aan kunt denken, die je ook in huis wilt halen om op deze manier langer zelfstandig te kunnen blijven wonen zijn bijvoorbeeld wandbeugels voor bij het toilet en voor aan de muur bij de de douche. Maar je kunt verder ook denken aan een stoeltje voor in de douche. Waar je ook een antislipvloer bij kunt plaatsen. Met deze aanpassingen kun je eenvoudig langer blijven zitten en al deze aanpassingen zijn minder ingrijpend en lager in de kosten dan een traplift.

Door een traplift her te gebruiken worden ze een stuk minder kostbaar, want de investering gaat omlaag. Zo is een besparing van tot wel 50 procent van een nieuwe mogelijk met een gebruikte traplift. In de praktijk komt dat er op neer dat je zo duizenden euro’s kunnen besparen. En het is ook zonde als er eentje op de schroothoop terecht komt terwijl die ergens anders goed tot zijn recht komt.

Gespecialiseerde bedrijven als Smienk Trapliften, reviseren ze en vervolgens worden ze opnieuw geplaatst. Ze zijn kwalitatief gezien dan ook net zo goed als een compleet nieuwe. Door de grote voorraad die ze hebben kun je altijd een passende lift vinden. Daarbij worden alle trapliften exact op maat gemaakt en bij je thuis geleverd met levenslange garantie.

 

 

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel