houten-vloer-bank

Wat zijn de Voordelen van een Houten Vloer?

Houten vloeren zijn van oudsher de eerste keuze voor veel huishoudens vanwege de prachtige kleuren en nerven die veel boomsoorten hebben. Het kan je huis een warm gevoel geven en karakter toevoegen aan kamers, ongeacht hun grootte. Klassiek waren houten vloeren alleen verkrijgbaar in bepaalde houtsoorten, maar tegenwoordig is de keuze bij het parketvloer uitzoeken groot: ze worden gekocht in allerlei houtsoorten, kleuren en afwerkingen. Dit maakt het aantrekkelijk om een houten vloer te kiezen voor je huis. Maar wat zijn andere voordelen van houten vloeren?

1. Houd je huis warm

houten-vloer-slaapkamer

Vergeleken met tegel- of laminaatvloeren kan hout je huis veel comfortabeler maken om in te wonen, omdat het niet zo koud is. Houten vloeren zijn ook geschikt om vloerverwarming aan toe te voegen, zodat je het hele jaar door warm kunt blijven.

2. Gemakkelijk te onderhouden

Iedereen wil een vloer die makkelijk schoon te maken en te onderhouden is en houten vloeren zijn precies dat, vooral in vergelijking met tapijt. Ze zijn veel beter bestand tegen morsen en vuil, dus zijn ze een uitstekende keuze voor huishoudens met kinderen, huisdieren of voor mensen die geen tijd hebben om regelmatig schoon te maken. Ze kunnen gemakkelijk worden geveegd op stof en vuil en kunnen worden gereinigd met gespecialiseerde producten. We raden af om veel water of allesreinigers te gebruiken, omdat dit de houten planken kan beschadigen.

3. Verscheidenheid

Houten vloeren zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen en kleuren, wat betekent dat je niet langer vast hoeft te houden aan de traditionele uitstraling en kleur van eiken planken. Van donkere, rijke houtsoorten die een weelderige en verfijnde sfeer aan je huis geven tot de lichtere, modernere en eigentijdse stijlen van grijs en vanille, je vindt zeker een houtafwerking die bij elke woninginrichting past.

4. Lange termijn investering

Hoewel houten vloeren duurder zijn dan andere vloertypen, maken de lange levensduur ze tot een waardige investering en kosteneffectief na verloop van tijd. Dit is echt een voordeel voor je huis in de toekomst en met veel bedrijven die financieringsaanbiedingen doen voor de vloer van je keuze, zijn houten vloeren betaalbaarder dan ooit en kunnen ze de tand des tijds veel beter doorstaan dan goedkopere materialen.

5. Beter voor je huis

Houten vloeren zijn hygiënischer dan andere soorten vloeren. Dit komt doordat het oppervlak geen stof of pollen kan bevatten, en als je huisdieren hebt, ook geen vlooien of parasieten. Dit maakt een houten vloer een ideale oplossing voor mensen met allergieën en mensen met dieren zoals katten of honden.

6. Eenvoudige installatie

houten-vloer-leggen

Als je voor een parketvloer kiest, zul je merken dat ze gemakkelijk en snel te leggen zijn. Veel bedrijven bieden deze vloeren aan met een in elkaar grijpend “kliksysteem”, wat het leggen eenvoudig en ongecompliceerd maakt. Je klikt gewoon elke plank aan de volgende, om een zwevende vloer te creëren waarvoor je geen lijm of kleefmiddel nodig hebt en die je gemakkelijk weer kunt opnemen als je je kamer in de toekomst opnieuw wilt inrichten of ontwerpen.

7. Sterkte en duurzaamheid

Een van de beste voordelen van het installeren van een houten vloer in je huis is de sterkte en duurzaamheid die hout kan bieden. Of het nu massief hout of gelamineerd hout is, ze kunnen de tand des tijds doorstaan zonder hun aantrekkingskracht te verliezen. Voor een lange levensduur raden we aan om hout van topkwaliteit te kopen, omdat dit veel langer meegaat en een uiterst kosteneffectieve optie is.

8. Stijl

Houten vloeren zijn favoriet bij interieurontwerpers dankzij hun klassieke design en tijdloze uitstraling. Houten planken zullen in de loop der jaren op natuurlijke wijze vergrijzen en een uniek karakter aan je huis geven, terwijl ze tijdloos blijven. Houten vloeren zijn nooit uit de mode geraakt, dus ook al veranderen de trends, je huis zal er altijd chique en warm uitzien, welke houten vloer je ook kiest.

Een goedkoper alternatief

Een PVC vloer is aanzienlijk goedkoper dan een houten vloer, waardoor ze een kosteneffectief alternatief zijn voor budgetbewuste huiseigenaren. Ze zijn ook relatief eenvoudig te installeren en in allerlei variaties te verkrijgen. De veelzijdigheid van pvc-vloeren zorgt voor eindeloze ontwerpmogelijkheden.

Vorige artikel Volgende artikel