voordelen-bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Wat zijn de Voordelen van een Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Ben je als ondernemer op zoek naar een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? Het is een verzekering die jou veel voordelen kan geven, mits je de juiste uitgekozen hebt. Ondanks dat je denkt deze nooit nodig te hebben en genoeg hebt aan de andere verzekeringen, is het aan te raden om toch eens verder te kijken. Want wat zijn de voordelen dan precies? Een van de eerste voordleen is dat je beschermd bent tegen aansprakelijkheidsclaims. Als iets op de werkvloer voorkomt of tijdens het uitvoeren van de bedrijfsactiviteiten en hieruit letsel of schade aan eigendommen ontstaat, moet je dit namelijk vergoeden voor de klant. De aansprakelijkheid is vanaf nu helemaal geregeld.

Gedekt tegen juridische kosten

collega-werk-team-laptop-overleg

Een ander voordeel is dat je gedekt bent tegen juridische kosten. De verzekeraar keert namelijk niet alleen een vergoeding uit voor het bekostigen van de schade aan eigendommen en eventueel letsel, maar ook de juridische kosten die gepaard gaan met de verdediging. Deze bedragen lopen vaak flink op en brengen jouw bedrijf in de problemen. Met deze verzekering hoef je daar niet meer bang voor te zijn. Het geeft jou ook een professionele uitstraling. Het toont immers aan dat je bereid bent om de verantwoordelijkheid te nemen voor alle acties. Je voldoet dus niet alleen aan eventuele contractuele vereisten met klanten en zakenpartners, maar kan jouw onderneming ook een beter imago geven. En dat is wat je nodig hebt om jouw bedrijf te laten groeien en succesvol zaken te doen met jouw klanten.

Als individu gedekt tegen schade

Een verzekering die erop lijkt, maar daarmee ook een aantal overeenkomsten heeft, is de beroepsaansprakelijkheidsverzekering Univé. Deze verzekering is speciaal bedoeld voor ondernemers en beschermt jou als individu. Stel je hebt tijdens het uitvoeren van een project verkeerde adviezen gegeven. De klant lijdt hiermee financiële schade. Door de verzekering ben je gedekt tegen eventuele claims en houd je jouw reputatie intact. De verzekering handelt alles achter de schermen af. Ook hiermee voldoe je weer aan de contractuele verplichtingen. Sommige opdrachtgevers eisen immers dat je verzekerd bent voordat je de opdracht aan kan nemen. Je kan dus ook meer opdrachten verwachten als je alles geregeld hebt voor jouw aansprakelijkheid. Jouw geloofwaardigheid groeit hiermee aanzienlijk en klanten zijn geneigd vaker gebruik te maken van jouw diensten.

Persoonlijke financiële bescherming en meer flexibiliteit ervaren

Een laatste voordeel van zowel de bedrijfsaansprakelijkheids- als de beroepsaansprakelijkheidsverzekering is dat je financieel beschermd bent en het bij de beroepsaansprakelijkheid zelfs persoonlijke financiële bescherming biedt. Iedere claim die je ontvangt, kan een flinke kostenpost zijn. Als ondernemer moet je hiermee diep in het vermogen van het bedrijf graven om alles te bekostigen. De verzekering voorkomt dat je jouw persoonlijke vermogen nodig hebt. Doordat de verzekeringen helemaal aan te passen zijn aan het bedrijf en de risico’s die binnen jouw sector voorkomen, kan je een geheel op maat gemaakte verzekering in handen hebben. De flexibiliteit die je hiermee krijgt, helpt jou de bedrijfsactiviteiten uitvoeren en het bedrijf te laten groeien in de toekomst.

Vorige artikel Volgende artikel