Vincent Skoglund

Vorige week had ik de kans om kort te kletsen met Vincent Skoglund, fotograaf. Hij is een van de meest gewilde fotografen in Zweden. Na de middelbare school besloot hij om zijn hart te volgen en pakte hij zijn liefde voor fotografie op. De eerste 5 jaar richtte hij zich op snowboard fotografie, en begon zijn eigen fotolab ik de kast van zijn kleine appartement in Åre.

In 1999 werd hij verkozen tot de beste snowboard fotograaf in Europa en wist iedereen hem te vinden. Waaronder de grotere merken als Nike en Adidas. Het advies dat hij aan nieuwe fotografen geeft is dan ook om te starten in een niche die je aan het hart ligt. Zo kan je makkelijk starten en je een eigen stijl vinden en technieken uitdokteren. En schiet vooral heel veel foto’s!

Hij maakt ook veel vrij werk, zoals de serie van 10 foto’s: LIGHTYEARS uit 2004. Verder geniet hij van grote projecten waar veel mensen bij betrokken zijn zodat de focus vooral op kwaliteit ligt in plaats van kwantiteit. Dan draait het echt om de paar foto’s die perfect moeten zijn. Verder is hij ook een voorstander om zo min mogelijk te bewerken, en het vooral in het echt op te zetten. Zoals hij dat gedaan heeft met de kleurrijke campagne voor Urbanears op een bijzondere speelse manier.


Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *