verzeker-zzper-bedrijfswagen

Hoe Verzeker je als ZZP’er je Bedrijfswagen?

Zelfstandige ondernemers dragen zelf de risico’s die hun werk met zich meebrengt. Dat is voor de een juist de reden om te gaan ondernemen, voor de ander is het een zware last. Gelukkig zijn er manieren om deze risico’s te verminderen. Sterker nog; soms heb je de plicht om deze risico’s te minimaliseren. Dat geldt bijvoorbeeld voor je bedrijfswagen. Deze moet je voorzien van een goede verzekering omdat je zonder niet de weg op mag. Dat doet de overheid niet om jou te pesten, maar om te zorgen dat je niet door een klein ongelukje diep in de schulden terechtkomt. Wij laten je zien hoe je een geschikte verzekering voor jouw wagen kiest.

Heb je een speciale verzekering nodig?

Of je nou ondernemer bent, of een particulier: je moet je wagen van een goede verzekering voorzien. Wat dat betreft, maakt het dus ook niet veel uit of je een auto verzekert voor je bedrijf of niet. Wat wel uitmaakt, is hoe je je wagen gebruikt. Een auto voor je bedrijf moet je ook voor je bedrijf gebruiken. Een goede bestelautoverzekering zzp is een polis die aansluit bij de leeftijd van jouw wagen. Een nieuwe auto tot maximaal zes jaar oud, wordt vaak gekoppeld aan een allriskverzekering. Heb je een wagen van zes tot negen jaar? Dan is de WA+ Beperkt Casco verzekering een goede optie. Deze optie dekt niet de schade die jij hebt opgelopen als gevolg van een ongeluk dat jij zelf veroorzaakt hebt, maar wel vele andere vormen van schade. Denk bijvoorbeeld aan schade als gevolg van inbraak of ruitschade. Ook een loslopend dier dat schade heeft veroorzaakt, wordt door jouw polis uitgekeerd. Tot slot is er de WA-verzekering. Met dit pakket zorg je dat de tegenpartij schadeloos gesteld wordt. Je kunt je schade niet verhalen op je verzekering. Je wagen is het waarschijnlijk niet meer waard om een dure reparatie te ondergaan. Het is daarom beter om je geld in een andere wagen te steken.

Je verzekering uitbreiden

Je kunt je verzekering uitbreiden met aanvullende opties. Deze zijn niet verplicht, maar wel heel interessant. Veel mensen kiezen voor pechhulp omdat je met deze optie altijd een beroep kunt doen op een monteur wanneer je met pech langs de kant van de weg komt te staan. Je kunt ook een inzittendenverzekering nemen. Dit is een goede aanvulling voor ondernemers die bijvoorbeeld regelmatig klanten meenemen in hun auto. Lopen zij of hun bezittingen schade op, dan kun je dit altijd laten uitkeren. Zo zorg je dat problemen met je klanten niet uitgroeien tot een groot conflict.

Vandaag nog je polis afsluiten

Wanneer je nu tot de conclusie bent gekomen dat je een bestelauto of vrachtwagenverzekering online afsluiten wilt, kun je even naar de site van jouw verzekeringsmaatschappij. Lees de voorwaarden van je polis even goed door zodat je zeker weet dat je goed gedekt bent. Heb je vragen? Dan kun je ook altijd even contact opnemen met een verzekeringsagent die je graag van meer tekst en uitleg voorziet.

Vorige artikel Volgende artikel