Verzeker je huis

Als je eenmaal thuis je plekje hebt gevonden na de verhuizing. Dan wacht na het uitpakken van het servies, het verschuiven van de laatste meubels en het ophangen van foto’s en schilderijen je nog de minder leuke dingen. Wat ga je doen als je te maken krijgt met een lekkage, brand of schade krijgt aan je huis door bijvoorbeeld een verbouwing van je buren. Dan is het goed om te kijken naar een woonverzekering. Of je nou huurt of net een eerste huis hebt gekocht.

Opstalverzekering
Met een opstalverzekering zorg je ervoor dat schade aan je woning kan worden vergoed. Denk bijvoorbeeld aan een lekkage of als er brand is geweest. Op deze manier dek je schade af aan je huis zelf. Let op, dit gaat niet over je inboedel.

Aansprakelijkheidsverzekering
Mocht je deze nog niet hebben, omdat je al een auto hebt. Dan kan dit bijzonder handig zijn als je schade veroorzaakt bij anderen. Misschien dat je onhandig en per ongeluk tijdens het verhuizen van een familielid of een vriend een oude antieke spiegel of een design stoel sloopt.

Maar ook als een kind ergens anders schade maakt tijdens het spelen met vriendjes, dan kan dit een uitkomst zijn. Een bal vliegt nou eenmaal soms door die ruit. Met een aansprakelijkheidsverzekering zorg je ervoor dat de verzekeraar de aansprakelijkheid hiervoor van je overneemt.

Inboedelverzekering
Deze bekende en handige verzekering dekt alle schade die kan ontstaan aan je inboedel. Toen ik huurde heb ik deze eerder al eens afgesloten omdat de dekking van de verhuurder niet genoeg was.

Op deze manier kun je schade door diefstal, lekkage, brand of door weersomstandigheden afvangen. Kijk goed naar wat je allemaal in huis hebt en wat de dekking is. Het zou namelijk zonde zijn als er iets gebeurt en je blijkt onderverzekerd te zijn. Zeker als je van plan bent te gaan verhuizen, samenwonen of net een nieuw huis hebt, is het slim om hier goed naar te kijken.

Je kunt deze verzekering ook online na gaan met een checklist. Zodat je vervolgens uit kunt gaan rekenen wat de kosten zijn en deze vergelijken.

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel