verschillende-manieren-overhemd-dragen

3 Verschillende Manieren om een Overhemd te Dragen

Een overhemd is misschien wel het meest gedragen kledingstuk in de gemiddelde heren garderobe. Dit maakt het ook een essentieel kledingstuk waarvan je er zeker minimaal één van in je kast moet hebben. Maar hoe draag je nou eigenlijk een overhemd? Dat is voor sommige mannen nog best wel een opgave. Want hoewel de overhemden van OverhemdenOnline tijdloos en veelzijdig zijn, kan het nog best lastig zijn om deze op de juiste manier te combineren. Hoe creër je de perfecte look voor een casual of juist formele uitstraling? Op welke manieren kan dit veelzijdige kledingstuk gedragen worden? Hieronder geven we de nodige inspiratie aan de hand van enkele handige voorbeelden.

1. Smart casual

Smart casual zien we steeds vaker terug in het bedrijfsleven. Hierbij creëer je een formele uitstraling met een nonchalante touch. Overhemden worden binnen deze stijl gecombineerd met een nette broek. Denk bijvoorbeeld aan een chino, pantalon of donkere jeans. Vervolgens worden vaak de mouwen ook nog een paar slagen opgerold voor een extra nonchalante en doch chique uitstraling. Combineer het geheel vervolgens met een paar stijlvolle schoenen zoals loafers of zelfs witte sneakers. Deze outfit past perfect bij een ietwat informele zakelijke lunch of een informele bedrijfscultuur.

2. Layeren

overhemd-man

Draag je graag overhemden? Ook gewoon op een alledaagse dag? Dan is het leuk om voor de afwisseling wat meer laagjes toe te voegen. Dit wordt ook wel ‘layeren’ genoemd door stylisten. Het fijne van overhemden is dat ze ongelooflijk veelzijdig en dus gemakkelijk te combineren zijn. Zeker wanneer je voor een overhemd in een neutrale kleur zoals wit of zwart kiest. Kies voor een gelaagde look door bijvoorbeeld een trui, een vest of een jasje aan de outfit toe te voegen. Hiermee zorg je niet alleen voor een compleet andere uitstraling, maar ben je ook nog eens in staat om een persoonlijke touch toe te voegen. Combineer de gelaagde look met een donkere en nette broek voor het werk of juist een lichte jeans voor een dagje shoppen of een terrasje pakken met vrienden.

3. In de zomer

Wist je dat overhemden ook prima te dragen zijn in de zomer? Kies dan wel voor extra luchtige en bovenal ademende stoffen om zweten te voorkomen. Rol de mouwen op, laat de bovenste knoopjes los en combineer het overhemd vervolgens met een bermuda of lichte jeans. Maak het geheel compleet met witte sneakers of zelfs slippers voor die ultieme zomerse uitstraling.

Vorige artikel Volgende artikel