Jake-Paul-met-hond

Alles over het Vermogen van Jake Paul

Vermogen Jake Paul – Jake Paul is beroemd vanwege zijn filmpjes op YouTube. Later besloot hij ook een bokscarrière te starten en sinds kort heeft hij een relatie met de beeldschone schaatsster Jutta Leerdam. Kortom, Jake Paul heeft het goed voor elkaar.

Dan komen we meteen tot de vraag, wat is het geschat vermogen van Jake Paul? We geven je hier antwoord op deze vraag inclusief een kijkje in de wereld van Jake Paul.

Over Jake Paul

Jake-Paul-selfie
Bron: Instagram – jakepaul
 • Volledige naam: Jake Joseph Paul
 • Geboortedag: 17 januari 1997 (27)
 • Geboren in: Cleveland, Ohio, Verenigde Staten
 • Beroep: YouTuber, muzikant en bokser
 • Vriendin van Jake Paul: Nederlandse schaatsster Jutta Leerdam

Wie is Jake Paul en wat is het geschat vermogen van Jake Paul

jake-paul-rijk-vermogen
Bron: Instagram – jakepaul

Jake Paul werd op 17 januari 1997 geboren in Cleveland in de Amerikaanse staat Ohio. Hij is het jongere broertje van Logan Paul en ondertussen 27 jaar oud. Zijn ouders zijn Pamela Ann Stepnick en Gregory Allan Paul. Zijn jonge jaren bracht Jake Paul door in Westlake in de staat Ohio.

Logan Paul & Jake Paul op Vine

Samen met zijn broer Logan Paul begon hij op zijn tiende met het maken van korte filmpjes voor Vine. Dit is een platform waar filmpjes van maximaal zes seconden geplaatst kunnen worden. In die periode was het videoplatform zeer populair. Logan en Jake Paul wisten al snel een flinke schare aanhangers op te bouwen. In totaal werden zijn korte filmpjes zo’n 2 biljoen keer bekeken en had hij 5,3 miljoen volgers.

YouTube carrière voor Jake Paul

Al snel ging Jake Paul naast Vine ook video’s maken op YouTube. Ook dat sloeg direct aan. Momenteel heeft de bokser en YouTuber maar liefst 20,5 miljoen volgers op het platform. De filmpjes van Jake Paul bestonden in het begin vooral uit hiphop muziek en prankvideo’s. Als je nu op het YouTubekanaal kijkt zie je dezelfde soort filmpjes aangevuld met filmpjes over boksen.

Jake Paul op Disney Channel

Het succes van Jake Paul viel ook bij Disney op. In 2017 vroegen ze hem voor de serie Bizaardvark. Hier speelde hij een personage die in elke serie een uitdaging aanging. Helaas was dit van korte duur. Jake Paul werd tijdens de opnames ontslagen. Dit had te maken met een rechtszaak die de buren van Jake tegen hem aan hadden gespannen vanwege de vele herrie rondom het huis.

Jake Pauls muziekcarrière

jake-paul-vermogen-vakanrie-watercal
Bron: Instagram – jakepaul

Na het debakel bij Disney besloot Jake zich meer te richten op andere projecten, waaronder muziek. In 2017 lanceerde hij de single It’s Everyday Bro. Binnen no-time hadden 70 miljoen mensen de video bekeken. Niet veel later werd de single Platinum. Van het nummer werd later ook een remix gemaakt met de rapper Gucci Mane. Met al deze platen is het vermogen van Jake Paul flink gegroeid. Hierna bracht hij nog een groot aantal andere video’s uit, waaronder:

 • It’s Everyday Bro – 2017
 • Cartier Vision – 2018
 • Champion – 2018
 • No Competition – 2019
 • Fresh Outta London 2020
 • 23 – 2020
 • Dana White Diss Track – 2022

Jake Paul wordt bokser

jake-paul-wordt-bokser-vermogen
Bron: Instagram – jakepaul

In 2018 was Jake Paul voor het eerst als bokser in een wedstrijd te zien. De wedstrijd vond plaats op 25 augustus 2018 in de Manchester Arena in Manchester, Engeland. Het kostte Jake Paul 5 rondes om zijn tegenstander, de YouTuber Deji Olatunji uit te schakelen. Dat gebeurde met een technische knock-out.

Dit was slechts het begin van de bokscarrière van Jake Paul. De bokswedstrijden die hij speelden werden steeds serieuzer. Zo won hij van Tyron Woodley. Tijdens de wedstrijd keken maar liefst 500.000 mensen via pay-per-view. Dat maakt het geschat vermogen van Jake Paul weer wat hoger. Sindsdien heeft Jake Paul een contract getekend bij de Professional Fighters League.

Alles over het vermogen van Jake Paul

jake-paul-huis-vermogen
Bron: Instagram – jakepaul

Het geschat vermogen van Jake Paul ligt op ongeveer 30 miljoen euro. Net als vele andere bekende personen doet Jake Paul geen uitspraken over het precieze vermogen. Maar het is ook niet zo dat Jake Paul zijn vermogen geheim houdt. Op YouTube zie je regelmatig filmpjes voorbijkomen waarin hij zijn rijkdommen laat zien zoals nieuwe auto’s en huizen.

Dure auto’s en huizen

In 2023 liet Jake Paul zijn nieuwe Ferrari 296 GTB zien op YouTube. Deze gele bolide heeft een prijskaartje van maar liefst 420.000 euro. Een paar maanden later kwam daar een iets meer bescheiden model bij. De Porsche GT3 RS met een waarde van rond de 325.000 euro. En alsof dat nog niet genoeg was trakteerde Jake Paul zichzelf in 2023 ook op een huis van 15,5 miljoen euro. Dit prachtige moderne optrekje is te vinden in Puerto Rico. Hier heeft hij naast de eerder genoemde auto’s nog vier andere auto’s voor de deur staan.

Waar komt het vermogen van Jake Paul vandaan

jake-paul-vermogen
Bron: Instagram – jakepaul

Het vermogen van Jake Paul is afkomstig van verschillende bezigheden. Zijn video’s op YouTube, muziek en boksen zijn de grootste inkomstenbronnen. Naar schatting komt in ieder geval 10 miljoen euro van het vermogen van Jake Paul van zijn video’s op Youtube. In 2018 was hij de tweede best betaalde YouTuber ter wereld.

Ook met boksen verdient hij een aardig bedrag. De schatting is dat hij er in 2021 45 miljoen euro mee verdiende. Daar komen ook nog de inkomsten bij van Spotify en andere muziekdiensten.

Financiële tegenslag

Als je alle bedragen bij elkaar optelt, zou Jake Pauls vermogen hoger moeten zijn dan 30 miljoen. Helaas heeft Jake Paul te maken gekregen met financiële tegenslag. Jake Paul besloot in 2021 om 40 miljoen US-dollar te investeren in crypto. Op dat moment zag dat eruit als een goed idee. Helaas daalde de prijs van bitcoin bijna 60%. Het vermogen van Jake Paul daalde hierdoor aanzienlijk.

Cypto rechtszaak

Daar komt bij dat Jake Paul besloot crypto op zijn kanalen te promoten. Dit is in de Verenigde Staten verboden en zorgde ervoor dat de Securities and Exchange Commission (SEC) een rechtszaak aanspande. Uiteindelijk betaalde Jake Paul 400.000 US-Dollar aan de overheid. YouTuber Coffeezilla beschuldigde Jake Paul er ook van dat hij zijn fans voor 2,2 miljoen US-dollar had opgelicht. Het zou hierbij gaan om crypto en NFT’s (Non-fungible tokens).

Overige rechtszaken Jake Paul

In het geval van Jake Paul lijkt het er een beetje op dat je hem, of geweldig vindt, of je haat hem. Ondanks de grote schare fans is niet iedereen blij met de activiteiten van Jake Paul. Na een rechtszaak van zijn buren in Los Angeles raakte hij al zijn baan bij Bizaardvark van Disney kwijt.

In 2020 deed Jake Paul mee aan de rellen die ontstonden na de dood van George Floyd door een politieagent. Naar eigen zeggen waren ze alleen aan het filmen om te laten zien hoe boos mensen waren. Toch werd hij aangeklaagd voor een aantal kleine vergrijpen tijdens dit protest. Dit is overigens slechts een aantal van de rechtszaken tegen Jake Paul. De kosten voor advocaten en het schikken van zaken zal ongetwijfeld een deuk slaan in het vermogen van Jake Paul.

De toekomst van Jake Paul en zijn vermogen

Jake-Paul-Jutta-van-Leerdam
Bron: Instagram – jakepaul

De carrière van Jake Paul heeft er nog nooit zo rooskleurig uitgezien. Hij heeft nog steeds wekelijks miljoenen views op YouTube. Hij maakt aan de lopende band nieuwe muziek die bij zijn fans zeer goed wordt ontvangen. Zijn bokscarrière gaat voor de wind en hij heeft een prachtige vriendin (Jutta van Leerdam) waarmee hij mooie momenten beleefd.

Als Jake Paul zo door blijft gaan zal het geschat vermogen van Jake Paul zeker nog groeien. Tenminste, als hij wat slimmer weet te investeren en nieuwe rechtszaken weet te voorkomen.

Veelgestelde vragen over het vermogen van Jake Paul

jake-paul-zwembad-vermogen
Bron: Instagram – jakepaul

We hebben heel wat vragen gekregen over het geschat vermogen van Jake Paul en zijn privéleven. We hebben de meest gestelde vragen hier voor je beantwoord.

Wat is het vermogen van Jake Paul?

Het vermogen van Jake Paul wordt momenteel geschat op 30 miljoen euro. Hij heeft dit bedrag onder andere verdiend met YouTube video’s maken. Ook zijn muziekcarrière en bokswedstrijden leveren een aardig bedrag op. Jake Paul gebruikt zijn vermogen onder andere voor de aanschaf van snelle bolides en mooie villa’s.

Waar verdient Jake Paul zijn geld mee?

Jake Paul is een bekende YouTuber, muzikant en bokser. Hij begon zijn carrière met het maken van korte filmpjes op Vine. Hij was toen pas tien jaar oud. Het duurde niet lang voordat hij en zijn broer Logan Paul miljoenen volgers hadden.

Wie is de vriendin van Jake Paul?

Sinds een tijdje heeft Jake Paul een relatie met de Nederlandse schaatsster Jutta Leerdam. De twee zijn regelmatig in video’s op YouTube te zien. Ze lijken het samen enorm naar hun zin te hebben en doen hun best om elkaars carrière te ondersteunen.

Hoe zit het met de rechtszaken rondom Jake Paul?

Jake Paul heeft sinds het begin van zijn carrière al met een flink aantal rechtszaken te maken gehad. Een van de eerste was een rechtszaak van zijn buren vanwege geluidsoverlast. Het is niet bekend hoe de rechtszaak afliep, maar het kostte hem wel zijn rol in een Disney-serie. Later werd hij ook aangeklaagd vanwege het maken van reclame voor crypto en het deelnemen aan rellen rondom de dood van George Floyd.

Is de vader van Jake Paul ook bokser?

Veel mensen denken dat de vader van Jake Paul ook een bokser is. Ondanks dat de vader van Jake Paul (Greg Paul) hem regelmatig aanmoedigt tijdens bokswedstrijden is hij zelf geen bokser. Greg is een makelaar en dakdekker.

Vorige artikel Volgende artikel