vakantiepark-boven-hotel-verkiezen-redenen

8x Redenen om een Vakantiepark boven een Hotel te verkiezen

Of je nu met je gezin reist of van een romantisch uitje geniet, haal het meeste uit je vakantie door te kiezen voor een vakantiepark in plaats van een hotel. Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een vakantiepark in plaats van een hotel, en wij begrijpen waarom. Er zijn acht goede redenen waarom een vakantiepark voor jou de perfecte optie kan zijn.

1. Grotere accommodaties

groot-vakantie-huis

Een vakantiehuisje is vanzelfsprekend een stuk groter dan een hotelkamer. Dit verschil in ruimte maakt een vakantiewoning de perfecte keuze voor gezinnen die reizen met kinderen of huisdieren. Deze optie betekent ook dat je hele familie- en vriendengroep samen op één plek kan verblijven. Na een lange dag spelen, bezienswaardigheden bekijken of tijd doorbrengen op het strand, geeft een vakantiewoning iedereen de ruimte om zich uit te spreiden en te ontspannen in plaats van opeengepakt te zitten in een kleine, krappe ruimte of opgesplitst in verschillende kamers op verschillende verdiepingen van een hotel.

2. Heeft jouw hotel een springkussen?

Over het algemeen hebben vakantieparken ook veel groen gras om op te rennen en een balletje te trappen en speeltuinen. Vakantiepark de Leistert, een kindercamping nederland, heeft zelfs een ongelofelijk subtropisch zwembad met glijbanen die je moet zien om het te geloven. Er is ook nog een indoor speeljungle, een vol recreatieprogramma en nog veel meer vermakelijk vertier. Hoe is jouw hotel daarmee te vergelijken?

3. Meer spullen meenemen

accommodatie-huis-wonen-vakantie

Je kunt je auto meenemen, vlak naast je slaapplaats parkeren en alle gemakken van thuis meenemen. Een hotelovernachting gaat meestal gepaard met een vlucht. Vluchten brengen meestal beperkte bagage met zich mee. Beperkte bagage betekent dat als je daar aankomt, je al die dingen mist die een vakantie geweldig maken. Als je kinderen hebt, betekent dat speelgoed, strandspullen, fietsen, en meer. Als volwassene kan het ook je fiets, je surfplank, je golfclubs, uitrusting voor strand of gewoon die tien boeken die je zo graag wilt lezen betekenen.

4. Je maakt vrienden

Hoe vaak verblijf je in een hotel en raak je bevriend met de familie in de kamer naast je? En de familie in de kamer naast hen? Of de familie aan de tafel naast je in het restaurant van het hotel? Zelden.

Vrienden maken is een van de leukste dingen op vakantieparken. Op vakantieparken heb je nooit gebrek aan gezelschap. Mensen verwelkomen elkaar van nature en knopen een gesprek aan. Er worden banden gesmeed bij de barbecue en kinderen worden meteen maatjes als ze op hun fiets door het park rijden of de geweldige bolderkarren delen die veel parken tegenwoordig hebben.

5. Dineren op je eigen manier

Als je gezin graag uitslaapt, hoef je je geen zorgen te maken dat je het hotelontbijt mist dat om 10:00 uur eindigt. Als je kinderen kieskeurige eters zijn of als er iemand in je groep is met speciale dieetwensen, dan kun je deze problemen gemakkelijk oplossen vanuit de keuken van je huuraccommodatie. Niet alleen kun je eten wat je wilt, wanneer je wilt, je bespaart ook geld. Je hebt in ieder geval de luxe om te kiezen. Of je nu gaat voor eten in geweldige plaatselijke restaurants of voor een lunchpakket op het strand of teruggaan naar je huuraccommodatie voor een snelle snack, waardoor je kosten laag blijven.

6. Je kunt makkelijker reizen met kinderen

kinderen-spelen-vakantie

Reizen met kinderen kan lastig zijn, zelfs als het een vakantie is waarvan je weet dat ze het geweldig zullen vinden. Het huren van een vakantiehuis kan deze stress verminderen door een achtertuin, extra slaapkamers en een woonkamer op ware grootte. Je kunt de kindvriendelijke factor verhogen door een vakantiehuis in de buurt van een speeltuin of park te zoeken.

7. En met huisdieren

Veel vakantiewoningen staan huisdieren toe tegen een extra borg. Houd je huisdieren ook veilig door te kiezen voor een accommodatie met een omheinde achtertuin. Misschien vind je ook een locatie in de buurt van een hondenpark of in een buurt met een goede hondencrèche.

8. Je houdt van de natuur

Een vakantie is pas echt compleet wanneer je de frisse lucht kunt inademen en de natuurlijke pracht om je heen kunt ervaren. Kies voor een vakantiepark meivakantie en laat je betoveren door de rustgevende geluiden van de natuur. Of je nu wandelt langs kronkelende bospaden, picknickt aan de oever van een kabbelend beekje of gewoon ontspant onder de sterrenhemel, de natuurlijke schoonheid omarmt je op elk moment van de dag. Kom tot rust en laat je zintuigen verwennen door de weelderige groene omgeving, een ervaring die je alleen kunt beleven in de warme omhelzing van een vakantiepark.

Vorige artikel Volgende artikel