Vacature: Tekstschrijver in Breukelen

Het schrijven van offertes en aanbestedingen is arbeidsintensief. Als Tekstschrijver kom je te werken op de afdeling Verkoop en werk je voor de Tenderdesk, de Commerciële Binnendienst. Je schrijft vlot leesbare en taalkundig verzorgde teksten ten behoeve van offertes en (Europese) aanbestedingen. Je verzamelt alle relevante informatie die bijdraagt aan de kracht en USP’s van deze offertes en (Europese) aanbestedingen en je weet vervolgens als geen ander pakkende teksten hiervan te maken. Je bent nauw betrokken bij (Europese) aanbestedingsprocedures en denkt in die rol onder andere mee over de juiste opbouw en inhoud van de complete offerte.

Daarnaast komt het ook voor dat er reeds offerteteksten zijn opgesteld. Je voert de redactie over deze teksten en herschrijft deze waar nodig, rekening houdend met de klant c.q. doelgroep waar de offerte dan wel aanbesteding voor bedoeld is. Daarnaast creëer je zelf tekstdelen voor offertes in het Nederlands en in het Engels, zodat deze kunnen worden toegepast in het offertesysteem Qvidian waar op de afdeling Verkoop mee gewerkt wordt.

Je profiel
Je bent een creatieve tekstschrijver en je weet dus dat woorden het verschil maken. Je werkt goed onder tijdsdruk en houdt deadlines in de gaten. Je beschikt over een commerciële inslag en kunt deze eigenschap inzetten om de juiste toon te vinden in onze offertes en aanbestedingen. Aandacht voor commercie èn kwaliteit staan bij jou centraal. Je weet de soms technische teksten te vertalen naar een goed lopend verhaal, dat vlot leest, goed weergeeft wat de opdrachtgever beoogt en aansluit bij het kennisniveau van de lezer.

Verder beschik je over het volgende:
Een HBO werk- en denkniveau, bij voorkeur beschik je over een diploma Nederlands, Journalistiek, Communicatie of Commerciële Economie;
Je hebt ruime werkervaring als tekstschrijver in een commerciële omgeving;
Je bent creatief, innovatief en overtuigend en kunt out of de box denken
Ervaring met (Europese) aanbestedingen is een pre
Een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Blijf je maar sollicitaties sturen? Keer op keer zonder resultaat? Zet de eerste stap in de juiste richting met Het sollicitatiebriefhandboek.

Deze vacature is vervuld, [ninja-popup ID=9142]schrijf je in voor de EYESpired Jobs Nieuwsbrief[/ninja-popup] en je ontvangt de nieuwste vacatures in je digitale postvakje.

Bekijk andere creatieve vacatures op EYEspired Jobs.

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *