Vacature: Coördinator Media Maker Space

Je geeft inhoud en vorm aan de ‘Media Maker Space’ in en buiten DTV en ontwikkelt de eerste plannen voor de MMS samen met ons door. Je bedenkt en zet projecten op voor de MMS en werkt hierin samen met verschillende professionals en vrijwilligers op het gebied van technologie, ICT en media. Samen met Nieuwegeiners – kinderen, jongeren en volwassenen – maak je vlogs en blogs, programmeer je zelfbedachte games, bouw je robots en nog veel meer. Ook geef je workshops over deze thema’s aan mensen.

Je beschikt over een goede basiskennis op het gebied van digitale media, ICT en moderne technologie (denk aan robotica en domotica). Tegelijkertijd ben je een ‘mensen-mens’, sociaal vaardig en iemand die ook graag met grote groepen kinderen en jongeren werkt en deze weet te enthousiasmeren. Door jouw kennis en inzet draag je bij aan de persoonlijke ontwikkeling van Nieuwegeiners en zorg je voor herkenbaarheid naar buiten van onze brede maatschappelijke doelstellingen.

Over DTV
De tweede verdieping (DTV) is een dynamische, innovatieve organisatie in Nieuwegein. We zijn maatschappelijk betrokken en onze doelen liggen op het gebied van informatievoorziening, persoonlijke ontwikkeling, het kennis laten maken van Nieuwegeiners met nieuwe technologieën, cultuurbeleving en leesplezier. Voor alle bewoners van Nieuwegein willen we een ‘third place’ zijn, een prettig verblijfplaats met ‘huiskamergevoel’ buiten de eigen woning.

Dit doen we onder ander door het bedenken van innovatieve bijeen -komsten zoals een Minecraft-toernooi voor de jeugd of een technologiefestival voor het hele gezin. In 2013/2014 zijn we gekozen tot ‘De beste Bibliotheek van Nederland’. Eén van onze projecten is de ‘Media Maker Space’ (MMS), een nog op te zetten interactieve werkplaats of een ‘maker space’ op het gebied van media, technologie, ICT en games. Daarvoor zoeken wij nu een enthousiaste Coördinator Media Maker Space (32 uur per week).

We verwachten van jou:
HBO werk en denkniveau; opleiding richting nieuwe media, multimedia design, games en interactie of mediatechnologie;
Aantoonbare werkervaring met alle bovengenoemde thema’s;
Creatief, klantgericht en hands-on;
Bovenmatige interesse in maatschappelijke ontwikkelingen en toepassing daarvan in ICT;
Aantoonbare ervaring met een CMS, bijvoorbeeld Joomla.

De tweede verdieping biedt:
Salaris (schaal 6) en secundaire arbeidsvoorwaarden volgens CAO Openbare Bibliotheken;
Een prettige en informele werksfeer;
Ruimte voor eigen initiatief, persoonlijke ontwikkeling en jouw creativiteit.

Werk jij mee aan het succes van De tweede verdieping?
Informatie over ons vind je op www.detweedeverdieping.nu Meer weten over de vacature? Bel Ron Bogerd (senior adviseur ICT en Innovatie) op 06 – 152 802 79. Direct solliciteren? Stuur je CV met motivatie naar [email protected] vóór 15 februari 2017. Binnen 48 uur krijg je een eerste reactie.

Tags:
Vorige artikel Volgende artikel