upgraden-naar-slimme-thermostaat

Upgraden naar een Slimme Thermostaat

Denk je eraan om een nieuwe thermostaat te nemen? Automatisering en slimme technologie zijn helemaal in. Maar moet je je daar echt druk om maken? Zijn de zogenaamde ‘slimme’ thermostaten van nu wel zoveel beter dan de oude? Laten we eens kijken naar de voor- en nadelen van deze moderne apparaten. Ze kunnen in ieder geval besparen op je verwarmings- en koelkosten, en ze zijn zeer populair. Ze zijn makkelijk te installeren, zelfs voor de oudjes. We zetten de slimme thermostaten naast de traditionele en laten zien hoe je ze installeert. En als je hulp nodig hebt, bel dan gewoon een elektricien.

Hoe werkt een slimme thermostaat?

wonen-huis-vrouw-hond

Net zoals veel andere slimme apparaten in huis, werkt een simpele slimme thermostaat van cvkoopjes.nl met wifi. Hiermee kun je makkelijk de temperatuur in elke kamer aanpassen. In plaats van aan knoppen te draaien of een afstandsbediening te gebruiken zoals bij oude thermostaten, regel je met een slimme thermostaat de temperatuur van je hele huis via een app op je telefoon of tablet. Zo kun je, ook als je niet thuis bent, je huis op een makkelijke en handige manier warm of koel houden, precies zoals jij het wilt. De app werkt samen met je verwarmingssysteem en de hoofdthermostaat om alles te regelen. En zelfs als je onderweg bent, kun je met die app de temperatuur aanpassen. Slimme thermostaten die nog geavanceerder zijn, kunnen zelfs je dagelijkse routine leren en de temperatuur daarop afstemmen. Zo wordt het lekker warm of koel als je thuiskomt, en de thermostaat kan zelfs de verwarming of airco uitzetten als je het huis verlaat, zodat je nooit energie verspilt.

Wat bieden ze?

Met slimme thermostaten kun je tot wel 20% besparen op je stook- en koelkosten. Ze zijn superhandig voor iedereen die het lastig vindt om hun thermostaat goed in te stellen. Je kunt ze makkelijk vanaf je telefoon, tablet of zelfs met spraakcommando’s via apparaten als Google Home of Alexa bedienen. Ze komen met extra snufjes, zoals overzichten van je energieverbruik, zodat je nog meer manieren vindt om geld te besparen. En die nieuwste slimme modellen? Die zet je zo op zonder dat je er veel voor hoeft te doen.

Slim versus conventionele thermostaten

Oude thermostaten komen in allerlei soorten: van simpele draaiknoppen tot ingewikkeldere modellen waar je met allerlei knoppen je dagelijkse voorkeuren instelt. Maar een slimme thermostaat past de verwarming en koeling in je huis automatisch aan op basis van wat je doet, je instellingen en waar je bent. Best handig, toch?

Vorige artikel Volgende artikel