Trui met gebrande aderen

Gebrande aderen op je trui

Ik hou van dit soort bijzondere projecten waar een bijzonder verhaal aan ten grondslag ligt. Studenten Janina Volkmer (l) en Leonie Vlaar (r) van de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht ontwierpen deze twee truien niet zomaar.

“We raakten geïnspireerd door een afbeelding van een vrouw die was geraakt door de bliksem, haar aderen stonden in haar lichaam gebrand. Op het eerste gezicht zagen wij een mooie tatoeage, maar dan hoor je haar verhaal… In plaats van de tatoeage zie je een litteken dat haar lichaam voor altijd heeft getekend. De littekens en de psychische gevolgen inspireerden ons om een product te maken dat warmte en comfort bood. We hebben patronen ontworpen en op verschillende manieren op fleece stof aangebracht. Het patroon met de botten hebben we letterlijk in de stof gebrand, het patroon met de aderen hebben we op stof gezeefdrukt.”

Bied mee op Marktplaats op deze 2 bijzondere truien en steun de Brandwonden Stichting, de veiling loopt trouwens af op zondag 22 december om 23:59. De opbrengst van de truien wordt gebruikt voor littekenonderzoek en zorg en nazorg voor mensen met brandwonden.

Trui voor Brandwonden Stichting
Trui voor Brandwonden Stichting
Trui voor Brandwonden Stichting
Schrijf je in voor de gratis inspirerende wekelijkse nieuwsbrief. Zodat je niets hoeft te missen!

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *