Dit zijn de Trends van 2024 op het Gebied van Broeken

Dit zijn de Trends van 2024 op het Gebied van Broeken

Is jouw garderobe toe aan vernieuwing? Ga je op zoek naar een nieuwe broek? Dan is het goed om alvast een beetje te weten wat je dit jaar van het modebeeld mag verwachten. We zetten de meest opvallende ontwikkelingen voor je op een rij. Natuurlijk is het helemaal aan jou om er wel of niet in mee te gaan. Maar bereid je voor op veel van het onderstaande, wanneer je de collecties van de diverse winkels bekijkt.

Wijde(re) pijpen

Moest je jezelf de afgelopen jaar in ultra-strakke broekspijpen hijsen om aan het modebeeld te voldoen, de komende tijd mag het allemaal weer een stuk losser zitten. Waar de smalle broekspijpen het modebeeld geruime tijd hebben gedomineerd, zien we nu juist weer volop wijde(re) pijpen terugkeren. Mogelijk houdt dit verband met de revival van de jaren 70, die we ook in de interieurstyling al zagen. De damesjeans gaan volop mee in deze ontwikkeling, al zijn de pijpen ook weer niet extreem wijd. Vooral de modellen straight fit en de slim fit worden momenteel goed verkocht.

Kleurige prints

Hoe bonter, hoe beter? Je zou het haast zeggen, want we vonden in de collectie damesbroeken bij Open32 ook heel wat vrolijke prints. Vaak met grote bloemmotieven, maar soms ook met fantasiefiguren. Met zo’n broek kom je altijd verrassend voor de dag. De uitbundigheid van zo’n broek laat je extra sprankelen en zorgt ervoor dat je een onvergetelijke indruk maakt. Onze tip: combineer zo’n broek met een effen shirt of blouse voor een gebalanceerd geheel. Daarmee voorkom je dat het allemaal net iets te druk overkomt. Je kunt kiezen voor een kleur die ook in de print van de broek voorkomt, maar het neutrale zwart of wit werkt ook vaak heel goed.

Cargobroeken helemaal hip

Mede dankzij popsterren als Rihanna en Dua Lipa is de cargobroek momenteel helemaal hip. Dit verre familielid van de jeans is ontleend aan de broeken van leger-uniforms en kenmerkt zich door draagcomfort in combinatie met een grote mate van degelijkheid. Wij zagen ze onder meer met een hoge taille en rechte broekspijpen, waarop de zakken mooi gestroomlijnd werden geplaatst. Echt een eyecatcher dit jaar in het modebeeld.

Kies de juiste maat

Wist je dat vier op de tien vrouwen een te kleine broek draagt? Niet verstandig, want dit kan leiden tot medische problemen, van brandend maagzuur tot incontinentie.

Vorige artikel Volgende artikel