Treed in de voetsporen van Piet Mondriaan

Treed in de voetsporen van Piet Mondriaan

Stichting Gifted Art presenteert de website mondriaanroute.nl. De website neemt je mee in het leven van Piet Mondriaan (1872 – 1944) en voert je langs de plekken waar hij woonde en werkte, zoals Amersfoort, Winterswijk, Amsterdam, Domburg, Laren, Winterswijk, Parijs en New York.

Er zijn zes wandelroutes en een fietsroute gratis beschikbaar; historisch (foto)materiaal geeft je als wandelaar of fietser context bij locaties uit Mondriaans leven en inspiratiebronnen. Stichting Gifted Art werkte voor dit project samen met Kunstmuseum Den Haag en het RKD.

In iedere plaats wordt de relevante historische informatie over Mondriaan verteld aan de hand van de meest sprekende locaties, zoals de ateliers waar hij werkte, de academie waar hij les kreeg, het café waar hij graag kwam, de molens die hij schilderde, de galerie die zijn werk toonde of het museum dat hij graag bezocht.

Je stapt in een tijdmachine en ontdekt niet alleen wetenswaardigheden over zijn persoonlijke leven, maar leert ook over de invloed van zijn verhuizingen op zijn werk: van het inspirerende licht van het Zeeuwse Domburg tot de bruisende dynamiek van New York.

Tags: , , , , , , , ,
Vorige artikel Volgende artikel