Toplocaties voor een Goede Kop Koffie

Toplocaties voor een Goede Kop Koffie

Goede koffie is meer dan een kop gekookt water en gemalen koffiebonen. Voor velen staat koffie gelijk aan goede gesprekken, productiviteit en opwekkende aroma’s. Je kunt je koffie onderweg naar je werk of studie opdrinken. Maar de beste manier om ervan te genieten, is in een cafeetje waar een barista je drankje met zorg bereidt. Wij hebben de leukste en beste koffietentjes in Nederland voor je op een rij gezet.

Koffietentjes zijn de ideale plek om te socializen. Voor veel mensen vormen ze ook de perfecte plek om te werken of te studeren. Kwaliteitskoffie wordt aan je tafeltje geserveerd. En als je honger krijgt, hebben ze altijd wel iets lekkers op de kaart staan. Met de nieuwe generatie koptelefoons kun je je volledig afsluiten van de buitenwereld. En op de koop toe is het internet er nog goedkoper dan thuis.

Veilige werkplek

Dat gratis openbare netwerk is alleen niet zo veilig als je zou willen. In principe kan iedereen jouw online activiteiten volgen. Hackers kunnen valse netwerken opzetten met ongeveer dezelfde naam en vervolgens al jouw dataverkeer onderscheppen. En dan bestaat er nog een aanzienlijke kans op het downloaden van malware en virussen.

Door eerst een VPN in te schakelen, kun je veel van deze gevaren elimineren. Je brengt een aparte, versleutelde verbinding tot stand met een VPN-server. Pas na encryptie worden je data naar de openbare server gestuurd. Het IP-adres van de VPN-server schermt ook nog eens je eigen IP-adres af. Daarmee vergroot je je online privacy, omdat derden jou niet meer kunnen identificeren als oorspronkelijke verzender. De betere VPN-diensten bieden ook bescherming tegen malware, virussen en schadelijke websites. Zoek op ‘wat is mijn IP-adres’ om de jouwe te achterhalen.

Toplocaties

vrouw-drinkt-koffie

Regel een gezellige gesprekspartner of breng je laptop mee. In deze koffietentjes ben je verzekerd van een goede kop koffie en een fijne atmosfeer:

Black & Bloom – Groningen

Dat echte huiskamergevoel vind je in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Het interieur is helemaal in de stijl van de jaren ’60 en ’70 en nodigt uit tot urenlang keuvelen. Onder het genot van een kop heerlijke koffie natuurlijk, die door de eigenaar zelf wordt gebrand. Maar er zijn wel regels: geen melk in je koffie en de laptop blijft thuis.

Heilige Boontjes – Rotterdam

Dit café is gevestigd in het vroegere politiebureau aan het Eendrachtsplein en dat is niet geheel toevallig. Heilige Boontjes is namelijk opgericht door een agent en een re-integratiedeskundige om kansarme jongeren perspectief te bieden. Verwacht een interieur zonder poespas, maar wel vol kwinkslagen naar het justitiële wereldje.

Uncommon – Amsterdam

Op de Eerste Constantijn Huygensstraat drink je koffie met een verhaal. Een verhaal dat niet vaak wordt verteld en dat gaat over de oorsprong en de weg die jouw koffie heeft afgelegd. De ruimte is minimalistisch ingericht, waardoor je echt even kunt ontsnappen aan de drukte van de stad.

Single Estate Coffee – Den Haag

Single Estate Coffee is een merk voor hoogwaardige koffie. Ze beschikken ook over een eigen koffiebar in de Piet Heinstraat. Neem gezellig plaats aan de bar en knoop gerust een gesprekje aan met de barista. Deze zet niet alleen een heerlijk kopje koffie voor je, maar vertelt je ook graag alles over de herkomst ervan.

Vorige artikel Volgende artikel