Tony's Garage Sale

Tony’s Garage Sale

Het mag duidelijk zijn: vintage is in. Steeds meer mensen weten de weg te vinden naar de kringloopwinkels en ook sites als Markplaats beleven hun hoogtijdagen. Als argument voor de groeiende populariteit van tweedehands spullen wordt wel de economische crisis aangedragen. Ook hoor je wel eens dat tweedehands gewoon meer ingeburgerd zou zijn geraakt omdat mensen vanuit zichzelf steeds meer bewuster zijn gaan consumeren. Hoe het ook zij; tweedehands spullen zijn populairder dan ooit. En waar zo’n 15 jaar geleden een kringloopwinkel voornamelijk bedoeld leek te zijn voor de minderbedeelden in de maatschappij, hoor je er tegenwoordig niet meer bij als je niet een paar opknappertjes in je woonkamer hebt staan. Een groep jonge vintageliefhebbers uit Rotterdam en Den Haag voelden deze trend feilloos aan en zijn er met succes op ingesprongen. Resultaat: Tony’s Garage Sale.

Tony's Garage Sale

‘Tony’s Garage Sale is een pop-up store waarin hergebruik van afgedankte spullen centraal staat., ‘zo valt te lezen op hun Facebookpagina. Tot zover is Tony’s niet heel anders dan de gemiddelde aanbieder van tweedehands huisraad, maar niets is minder waar. Want waar je bij een normale kringloopwinkel zelf tussen de met tl-verlichte afdankertjes een pareltje moet zien te vinden, die je vervolgens thuis nog eens zelf mag gaan opknappen voordat je er plezier aan kunt beleven, is bij Tony’s Garage Sale al dat voorwerk al gedaan.

Bij Tony’s is er heel gericht ingekocht en bovendien worden de spullen grondig opgeknapt in hun eigen werkplaats voordat ze hun weg naar de showroom vinden. Ook wordt er voor de collectie samengewerkt met lokale ontwerpers die van afgedankte huis-tuin-en-keukenspullen weer echte eyecatchers hebben gemaakt. In hun winkeloppervlakte van 330 m2 vind je dus niet zomaar willekeurig tweedehands huisraad, maar alleen het mooiste dat vintage te bieden heeft. Hierdoor is het voor de bezoeker niet alleen een stuk makkelijker maar vooral ook veel leuker gemaakt. Bij Tony’s Garage Sale wordt shoppen voor tweedehands spullen een plezierige totaalbeleving.

Tony's Garage Sale

In de Rotterdamse pop-up shop aan de Burgemeester van Walsumweg 528 vind je naast vintage meubels, kleding, accessoires, lampen en vinyl ook kunst. De initiatiefnemers van Tony’s Garage Sale ondersteunen graag jong creatief talent. Daarom is er voor beginnende kunstenaars de mogelijkheid om gratis hun werk te exposeren aan de expositiemuur. Tussen het shoppen door kun je even bijkomen in het koffiehoekje waar je de mensen van Tony’s Garage Sale kunt vinden om even te praten over het verhaal achter een object of gewoon even met je vrienden herinneringen kunt ophalen die volgens de jongens achter Tony’s ongetwijfeld opkomen bij het zien van al die gouwe ouwen.

Tony's Garage Sale

Kortom, zoals te lezen is op de Facebookpagina, ‘Tony’s is een totaalbeleving waarin je uren kunt rondstruinen, of het nou is voor een leuke outfit, een origineel cadeau of een mooie herinnering’. Wil je op de hoogte blijven van alle activiteiten of zien wat er allemaal voor nieuws is binnengekomen, volg Tony’s Garage Sale dan op Facebook. Dit is ook handig in verband met het feit dat de pop-up store geen vaste locatie heeft. Je kunt de collectie van Tony’s Garage Sale overigens ook vinden in Den Haag op het industrieterrein Binckhorst. Hier werken de leden van Tony’s onder de naam Retro King, maar de collectie is vergelijkbaar. Komt dat zien! Komt dat zien!

Geschreven door gastblogger Elisabeth Bos. Mis niets van EYEspired en schrijf je in voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *