Tips voor het ontwerpen van je eigen luxe droomkeuken

Alleen jij weet hoe jouw perfecte keuken eruit zou moeten zien. Je hebt vast wel ideeën over welk design, welke kleur en welke materialen in je droom exemplaar opgenomen worden. Het is daarom een goed idee om zelf je eigen keukenontwerp te maken. Hierbij moet je wel op een aantal zaken letten en is het goed je vooraf te informeren over de mogelijkheden. Doe inspiratie op via woonbladen, online of bij bekijk diverse luxe keukens in Tilburg. Wil jij ook tips voor het ontwerpen van je eigen luxe droomkeuken, lees dan snel verder.

Jouw luxe keuken ontwerp je zelf

Met een online 3D keukenplanner kun je eenvoudig zelf je nieuwe keuken ontwerpen. Stel je budget vast en de exacte afmeting van de ruimte. Kies je stijl, materialen, kleuren en keukenapparatuur. Laat je goed adviseren over de mogelijkheden en neem eens een kijkje bij een keukenzaak in Breda. Bij je ontwerp ga je na waar de leidingen lopen van water en gas, en vergeet de elektriciteit ook niet. Denk na over waarvoor jij je keuken het meeste gebruikt. Kook en bak je graag, dan wil je vast veel ruimte om te werken, een grote koelkast en een oven. De hoofdactiviteiten bepalen de indeling. Zorg ervoor dat je niet te veel hoeft te lopen en dat de afstand tussen spoelbak, fornuis en koelkast beperkt is. Afhankelijk van je lengte bepaal je de ideale hoogte van de aanrechtbladen en de diepte ervan. Plaats de oven op aanrechtblad hoogte, dus hoef je niet zwaar te sjouwen.

Zorg voor een geheel in de keuken

Kies je favoriete keukenstijl. Kies het materiaal, de kleur, de afwerking, de achterwand, de aanrechtbladen, de grepen en de accessoires. Kies voor mooi gevormde maar functionele keukenapparatuur en ontwerp een ideaal lichtplan. Een keuken is ergonomisch, functioneel en fraai. Kies voor een goed georganiseerde keuken in jouw stijl. Denk goed na bij iedere stap of iedere aspect wat bepalend is voor je keuze. Daarom kost het ontwerpen van een keuken veel tijd en werk. Een elegante keuken met luxe apparatuur en mooie accessoires in een geheel kan op deze wijze jouw droomkeuken opleveren.

Om rekening mee te houden

Allereerst heb je een bepaalde ruimte waar de keuken geplaatst wordt. Meet alles goed op want meten is weten en breng leidingen en stroompunten in kaart. Bepaal het budget. Kies voor een praktische indeling in de 5 gebruikelijke keukenzones: spoelen, voorbereiden, koken, voedsel opslag, opslag keukengerei. Houdt rekening met korte afstanden in de keukendriehoek, tussen fornuis, koelkast en spoelbak. Kies de vorm van je ideale keuken, dit is voornamelijk afhankelijk van de vorm en omvang van de beschikbare ruimte. Je kunt kiezen uit een rechte keuken, een L-vormige keuken, of een keuken in U-vorm. Of je kiest voor 2 keuken delen tegenover elkaar, dit kan in de vorm van de parallelle keuken of de keuken met een los keukeneiland.

Keukenkastjes en aanrechtblad

De keukenkastjes komen in alle soorten en maten, en je kunt kiezen uit verschillende materialen en kleuren. Ook de keus in het soort keukenkastjes is divers, naast de dichte kasten zijn er vitrine kasten, ladekasten, apotheker kasten, ladekasten, bovenkasten. Het keukenblad kan uit diverse materialen vervaardigd worden. Uiteraard moet het makkelijk schoon te houden zijn en niet vlekken, niet krassen en hittebestendig zijn. Mogelijk materialen voor werkbladen in de keuken is beton, composiet, hout, inox, marmer, graniet of kunststof.

Droomontwerp in de praktijk

Bij het ontwerpen van je ideale keuken komt heel wat kijken. Rekening houdend met ergonomische, functionele en esthetische factoren komt jouw droomkeuken op papier. Hopelijk zal de keuken ook in de praktijk aan alle wensen voldoen en kun je vol trots zeggen, deze droomkeuken werkt voor mij!

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel