Tips voor als je met familie op vakantie gaat

Ga je met je hele familie op vakantie? Wat leuk! Naast dat dit hartstikke leuk is, komt het helaas ook vaak voor dat het misgaat. Gelukkig kan je met de juiste tips ervoor zorgen dat jou dit niet overkomt. In dit artikel lees je hoe je dit voorkomt.

Maak goede afspraken

Zorg dat jullie vantevoren goede afspraken maken. Dit begint met elkaars verwachtingen uit te spreken. Zo voorkom je dat de een bijvoorbeeld denkt dat jullie alles samen gaan doen en de ander denkt dat jullie alleen samen eten en af en toe samen een activiteit doen. Als je met een grote groep op vakantie gaat heeft het wel een voordeel. Zo kunnen mensen die alles samen willen doen hiervoor kiezen. De mensen die graag ook alleen dingen ondernemen kunnen dit dan ook doen. Wel blijft het belangrijk om dit vantevoren naar elkaar uit te spreken. Zo voorkomen jullie vervelende situaties tijdens de vakantie. Maak ook goede afspraken over hoe jullie de financiële zaken regelen. Als je dit niet goed regelt, kan dit voor veel irritaties zorgen. 

Boek een groot vakantiehuis of een villa

Of je nu wel of niet graag alles samen wilt doen, waarschijnlijk heeft iedereen behoefte aan privacy. Boek daarom een groot vakantiehuis of een villa. Zo heb je genoeg plek om even alleen te zijn. Pool Villas zijn ideaal als je op vakantie gaat met veel mensen. Bekijk bijvoorbeeld eens de Poolvillas Spanje. Dit is ook een goede keuze als er (kleine) kinderen meegaan. De meeste villa’s hebben namelijk ook een zwembad. Zo hebben je kinderen uren plezier in het zwembad. Ook voor volwassenen is een zwembad fijn. Een groot voordeel hiervan is dat jullie niet al jullie spullen mee hoeven te sleuren naar een openbaar zwembad of het strand. Is het slechter weer? Dan is een villa ook ideaal. Je hebt dan genoeg plek om samen leuke spelletjes te doen, zoals hints.

Maak een planning

Als je met een grote groep op vakantie gaat, kom je er niet onderuit: het maken van een planning. Als jullie alles op de dag zelf gaan bedenken is het maken van beslissingen lastig. Iedereen heeft dan weer een andere mening. Bespreek daarom van tevoren welke dingen jullie samen willen doen. Jullie kunnen dan ook inplannen wanneer er ‘vrije dagen’ zijn, waarop jullie zelf (impulsief) kunt bedenken wat jullie willen gaan doen.

Bespreek ook hoe jullie het oppassen op jullie kinderen willen doen. Vinden jullie het niet erg om even op elkaars kinderen te passen of doen jullie dit liever niet? Door dit goed af te spreken weet iedereen waar hij/zij aan toe is.

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel