tips-thuiskantoor-verbeteren

Top 10 Beste Tips om je Thuiskantoor te Verbeteren

Thuiswerken kan een geweldige manier zijn om productief en georganiseerd te blijven, maar het is belangrijk om je kantoorruimte comfortabel en uitnodigend te houden. Als je het gevoel hebt dat je thuiskantoor een opfrisbeurt nodig heeft, dan is dit het perfecte moment om dat te doen.

Om je op weg te helpen, zijn hier 10 eenvoudige tips die je zullen inspireren om de ruimte op te knappen en aangenamer te maken om in te werken. Van eenvoudige ideeën voor de inrichting tot handige organisatorische hacks, deze tips zullen je zeker helpen om een kantoor aan huis te creëren dat zowel mooi als functioneel is.

1. Ergonomische stoel voor een gezondere rug

ergonomische-stoel-thuis-kantoor-werken

Tenzij je op de loopband bent gesprongen, doe je thuis waarschijnlijk het meeste werk vanuit een bureaustoel. Helaas is langdurig zitten niet geweldig voor je gezondheid. Na verloop van tijd kan overmatig zitten leiden tot een slechte houding, rugpijn en meer ernstige problemen (zoals hoge bloeddruk).

Zitten in een bureaustoel zonder ondersteuning maakt deze problemen nog erger – om nog maar te zwijgen over het feit dat ze erg oncomfortabel zijn. Als je merkt dat je rug en nek pijn doen na het werk of dat je benen vaak in slaap vallen achter je bureau, heb je misschien baat bij een ergonomische stoel. Een ergonomische bureaustoel helpt je om je houding automatisch te corrigeren, zodat je een lange dag op kantoor aan huis kunt doorwerken zonder rugpijn.

2. Whiteboard om ideeën op te schrijven

Als je vanuit huis werkt, is het normaal dat je werkverplichtingen en je levensverplichtingen in elkaar overlopen. En als je de hond moet uitlaten, een conferentiegesprek moet plannen, een miljoen e-mails moet versturen en de lunchpakketten voor je kind moet klaarmaken, kan je lijst met herinneringen al snel groter worden dan een gewoon dagboek of agenda aankan.

Dat is waar een whiteboard van pas komt. Whiteboards zijn een geweldige manier om je vele to-dos bij te houden zonder papier te verspillen of je bureau vol te plakken met plakbriefjes. Bovendien blijkt uit onderzoek dat het met de hand opschrijven van aantekeningen je geheugen kan verbeteren, dus het opschrijven van herinneringen op je bord kan ervoor zorgen dat je ze minder nodig hebt.

3. Gebruik een tweede monitor

Een tweede beeldscherm komt het dichtst in de buurt van productiviteit als superkracht. Een extra scherm maakt zoveel taken makkelijker – coderen, ontwerpen, schrijven en onderzoeken. Het maakt multi-tasking ook toegankelijker.

Als je niet van jongleren met vensters houdt, moet een tweede monitor bovenaan je verlanglijstje staan. Voor de beste resultaten koop je hetzelfde model als je huidige opstelling, zodat je dezelfde schermgetrouwheid en -ervaring hebt. Twee schermen verdubbelen de productiviteit!

4. Vanzelfsprekend: een muis en toetsenbord

muis-toetsenbord-werk-kantoor

De muis en het toetsenbord worden vaak over het hoofd gezien ten gunste van grotere, mooiere apparatuur. Toch spelen ze een cruciale rol in het verbeteren van de productiviteit en het comfort.

Probeer voor toetsenborden mechanische toetsenborden te gebruiken. Deze hebben mechanische, klikkende toetsen die veel feedback geven. Hoewel ze misschien lawaaierig zijn, bieden ze een ongeëvenaard typecomfort. Vooral schrijvers en programmeurs zullen er dol op zijn.

Kies voor muizen iets groters dat comfortabel in je hand ligt. Gamingmuizen zijn bijzonder comfortabel en nauwkeurig, hoewel ze vaak aan de duurdere kant zijn. Vermijd kleine reismuizen – ze zijn oncomfortabel voor langdurig gebruik.

5. Overweeg de aanschaf van een sta-bureau

Een sta-bureau is precies wat je denkt: een hoog bureau waar je staand aan werkt. De meeste van deze bureaus zijn in hoogte verstelbaar (dat wil zeggen dat je de hoogte naar behoefte kunt verlagen/verhogen). Sommige duurdere versies kunnen zelfs in een handomdraai worden omgebouwd tot een conventioneel zit-sta bureau. Een staand bureau zal je gezondheid niet op magische wijze veranderen, maar het zal je productiviteit, concentratie en hartgezondheid verbeteren.

6. Denk na over je verlichting

Een van de essentiële factoren bij het inrichten van een thuiskantoor is verlichting. De juiste verlichting kan helpen om vermoeide ogen, hoofdpijn en vermoeidheid te verminderen, wat een negatieve invloed kan hebben op de productiviteit.

Natuurlijk licht is de beste verlichtingsbron, omdat het de interne klok van het lichaam helpt reguleren en de stemming en alertheid kan verbeteren. Als er geen natuurlijk licht beschikbaar is, overweeg dan om taakverlichting of sfeerverlichting toe te voegen aan je werkplek. Taakverlichting kan worden gebruikt om specifieke gebieden te verlichten, zoals je bureau of werkoppervlak, terwijl sfeerverlichting een warme en uitnodigende sfeer kan creëren in je werkruimte.

7. Zorg voor snel internet

thuiswerken-kantoor-toetsenbord-schrijven

Om thuis te werken is het noodzakelijk dat je een goede internetverbinding hebt. Als je service ondermaats is, overweeg dan om over te stappen op een andere internetprovider of om een Wi-Fi-router te kopen en te installeren voordat je een kantoor aan huis opzet. Het is makkelijk om afgeleid te raken als een trage internetverbinding je werkstroom voortdurend verstoort.

Voor een beter WiFi-signaal plaats je je router hoog van de grond en in het midden van je huis. Zorg ervoor dat er geen rommel omheen staat en ook geen apparaten die het signaal kunnen verstoren. Bijvoorbeeld magnetrons of huistelefoons.

8. Kleed je aan in echte kleren

Hoewel de lokroep van joggingbroeken verleidelijk kan zijn, kan je ’s ochtends aankleden leiden tot een productiviteitspiek, invloed hebben op je werkprestaties en je de boost van zelfvertrouwen geven die je nodig hebt om je taken te overwinnen.

Het is een goed idee om je pyjama te verruilen voor werkkleding, zodat je geen zin hebt om op de bank te gaan liggen. Je aankleden voor de dag helpt je om je werkuren mentaal te scheiden van je vrije tijd.

9. Verbeter de luchtkwaliteit

Het verbeteren van de luchtkwaliteit in je thuiskantoor kan helpen om stress te verminderen en een comfortabelere werkomgeving te creëren. Luchtreinigers zijn ideaal om stof, pollen, schimmelsporen en andere deeltjes uit de lucht te verwijderen. Je kunt ook een luchtbevochtiger gebruiken om de lucht vochtig te houden.

Zorg er ook voor dat je de ramen elke dag een paar minuten openzet om de lucht te laten circuleren en de verontreinigende stoffen in de binnenlucht te verminderen. Zo blijft de ruimte de hele dag fris en comfortabel aanvoelen.

10. Houd technologie georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk

Het belang van het georganiseerd en gemakkelijk toegankelijk houden van je technologie voor meer efficiëntie kan niet genoeg worden benadrukt. Een gestroomlijnde opstelling die intuïtief en gemakkelijk te gebruiken is, kan een enorm verschil maken in je productiviteit.

Wijs een specifieke ruimte aan voor al je technologische apparatuur, zoals computers, laptops, tablets, telefoons, enzovoort. Investeer in een laptopstandaard om je laptop van het bureau en uit de weg te houden als je hem niet gebruikt. Probeer de draden georganiseerd te houden door ze te groeperen en elk snoer te labelen, zodat je ze gemakkelijk kunt herkennen.

Maak tot slot regelmatig een back-up van al je gegevens. Dit kan helpen om je te beschermen tegen mogelijk gegevensverlies en ervoor te zorgen dat al je belangrijke informatie veilig is.

Vorige artikel Volgende artikel