Tips om meer kleur in huis aan te brengen

Nu iedereen meer tijd thuis doorbrengt kun je ook rustig na gaan denken hoe je meer kleur aan kunt gaan brengen thuis. Zo heb ik vorig jaar zelf een muur een terra cotta kleur gegeven zodat het er een stuk warmer uitziet in de woonkamer. Eerst waren alle muren namelijk helemaal wit. Verder zit ik nog kussens, kleden en alle nieuwe planten te schuiven. Om zo alle kleuren goed af te kunnen stemmen en om te zorgen dat de planten een fijne plek hebben zodat ze blijven groeien.

Geef je kozijnen kleur
Maar je kunt ook verder aan de slag gaan door de kozijnen en de glaslatten een kleurtje te geven. Het kan een flinke klus zijn, want je zult eerst moeten schuren voordat je kunt verven. Dit zou ook het moment kunnen zijn om eens te kijken naar de enkele beglazing als deze er nog is. Zodat je energie kunt besparen door het aanbrengen van dubbelglas.

Opvallende interieur items
Een andere optie voor meer kleur is om te kiezen voor opvallende interieur items, zoals kleurrijke vazen, kandelaars of een in het oog springende stoel. Zo heb ik zelf een knallende oranje Panton Chair staan. Deze items kun je natuurlijk met de tijd bij elkaar sprokkelen door eens te kijken op marktplaats of in een kringloopwinkel.

Behangen?
Als je nog, of alleen maar witte muren hebt, dan kun je ook nadenken over behang. Een andere optie is, zoals ik zelf heb gedaan om een enkele muur een kleurtje te geven. Een ander idee is om te kijken of je kunst kunt ophangen, dit kan natuurlijk ook een goede print zijn. Als je gaat voor een nieuw kleurtje dan is het raadzaam om thuis met een kleurstaal te kijken hoe het staat of een specifieke kleur mee te nemen als je de verf wilt laten mengen. Een andere invalshoek is om een halletje of een gang te schilderen als je op zoek bent naar meer kleur.

Gordijnen Laatste tip, kijk nog eens rustig naar je gordijnen. Als je nu al meer kleur in huis hebt dan kun je de nieuwe kleuren ook beter of meer gaan afstemmen op je gordijnen. Vervang je rolgordijn of witte, grijze of zwarte gordijnen door een kleurrijke variant of met een andere textuur. Kijk bijvoorbeeld of je een stukje stof mee mag nemen om thuis rustig te kijken hoe staat.
Tags: , , , , , , ,
Vorige artikel Volgende artikel