7 Tips voor het Kopen van Meubels voor je Nieuwe Huis

7 Tips voor het Kopen van Meubels voor je Nieuwe Huis

Hoewel het leuk is om naar een nieuw huis te verhuizen, is er ook veel om rekening mee te houden. Staren naar grote, lege kamers en lege muren kan ontmoedigend zijn. In veel opzichten voelt je nieuwe huis nog niet helemaal als thuis – vooral zonder jouw persoonlijke tintje.

Het inrichten en stylen van een nieuw huis geeft je de kans om je unieke stempel erop te drukken en een heiligdom te creëren dat echt van jezelf is. Houd de volgende tips in gedachten bij het kopen van meubels voor je nieuwe huis, zodat je van een nieuw huis jouw droomruimte kunt maken.

1. Maak een meubelchecklist

meubels-woonkamer

Voordat je een willekeurige winkel binnenstapt en begint met het kiezen van meubels voor je nieuwe huis, is het de moeite waard om de tijd te nemen om een meubel wensenlijst te maken. Om een aantrekkelijk, gezellig en toch functioneel nieuw huis te plannen, moet je van kamer naar kamer gaan en beslissen welke meubels je echt nodig hebt. Het is gemakkelijk om je te laten meeslepen en je interieur te willen inrichten met allerlei decoraties en versieringen. Maar dit kan wachten. Je eerste stap is om je must-haves op het gebied van meubels te verzamelen en dan kun je teruggaan en je interieur opnieuw inrichten.

2. Meet je ruimte

Het opmeten van de afmetingen van je kamer is cruciaal voordat je nieuwe meubels koopt. Zonder de maten op te nemen, loop je het risico dat je een meubelstuk krijgt dat niet past of dat er niet goed uitziet. Je wilt niet dat je na het aanschaffen van je favoriete eetkamerstoelen erachter komt dat je woonkamer te volgepropt overkomt.

Bekijk je woonkamer en bepaal waar je een loungesuite wilt plaatsen. Pak dan je meetlint en meet de lengte van de muur en de ruimte eromheen, zodat je een bank kiest die de ruimte niet te groot maakt. Meet ook je slaapkamer op voordat je een bed kiest, want het kan zijn dat het kingsize bed waar je van droomt maar weinig bewegingsruimte overlaat. Houd al deze maten bij de hand en neem ze mee als je naar de meubelwinkel gaat.

3. Volg een kleurenpalet

Hoewel je elke kamer in huis naar eigen inzicht moet inrichten, kun je je het beste houden aan een samenhangend kleurenpalet om flow en harmonie te creëren. Denk na over de algemene stijl of sfeer die je in je nieuwe huis wilt hebben. Tot welke kleuren voel je je van nature aangetrokken? Wil je je interieur overwegend wit houden, maar met een opvallend stuk een vleugje kleur toevoegen?

Een van de makkelijkste manieren om je meubels op elkaar af te stemmen is door drie kleuren te kiezen: een hoofdkleur, een secundaire kleur en een accentkleur. Dit staat bekend als de 60-30-10 regel en is een concept dat interieurontwerpers gebruiken om balans te creëren.

4. Doe inspiratie op

Blader door meubeltijdschriften, blogs, meubelwebsites en apps zoals Pinterest om inspiratie op te doen voor je nieuwe interieur. Een gemakkelijke manier om de juiste meubels voor je nieuwe huis te kiezen is om stukken te kiezen die passen bij de stijl van je huis. Als je bijvoorbeeld een strandhuis hebt, ga dan op zoek naar meubels en decoratie in Hampton-stijl. Als je een modern huis hebt, zoek dan naar eigentijdse meubels en moderne interieurideeën. Houd in gedachten dat moderne meubels van hoge kwaliteit jarenlang mee kunnen gaan zonder uit de mode te raken.

5. Stel een budget vast

woonkamer-meubels

Door een budget vast te stellen voor het kopen van nieuwe meubels kun je je opties beperken en voorkomen dat je te veel uitgeeft. De gemiddelde kosten om een nieuw huis in te richten liggen rond de €10.000. Het kan echter veel lager of hoger zijn, afhankelijk van waar je winkelt, de kwaliteit en het vakmanschap van het artikel en of het kant-en-klaar of op bestelling is gemaakt. Als je een klein budget hebt, overweeg dan meubelwinkels, tweedehandswinkels of meubels die je zelf in elkaar zet. Het is ook een goed idee om prijzen te vergelijken en een handvol winkels te bezoeken (zowel persoonlijk als online) om er zeker van te zijn dat je de beste deal krijgt.

6. Bepaal de kwaliteit van de meubels die je nodig hebt

Het is altijd het beste om te investeren in functionele meubels van hoge kwaliteit die de tand des tijds zullen doorstaan. Maar om te voorkomen dat je meer uitgeeft dan nodig is, moet je bepalen welke meubels van hoge kwaliteit moeten zijn en welke meubels ermee wegkomen om van lage kwaliteit te zijn. Het is bijvoorbeeld waarschijnlijk dat je veel tijd doorbrengt op je bank om te relaxen. Daarom loont het om te investeren in een bank van hogere kwaliteit met een stevige constructie en duurzame materialen zoals leer. Terwijl voor de meubels die je nodig hebt voor een logeerkamer, je het je waarschijnlijk kunt veroorloven om meubels van een lagere kwaliteit te kopen, omdat ze niet zoveel slijtage zullen ondergaan.

7. Koop niet alles in één keer

Omdat dit een nieuw huis is, kun je in de verleiding komen om alles in één keer te kopen. Als je dit doet, kun je later echter spijt krijgen. Onthoud dat het tijd kost om je huis zorgvuldig in te richten en aan te kleden. Probeer het te zien als een langetermijnproject. Begin met het aanschaffen van je essentiële spullen zoals je bank, bed, eettafel en eetkamerstoelen, en begin dan gaandeweg met het uitzoeken van de andere extra spullen. Zo kun je geld besparen en de stijl en inrichting van je huis echt verfijnen.

Een beetje planning vooraf is alles wat je nodig hebt om de juiste meubels voor je nieuwe huis te kiezen. Probeer je om te beginnen niet te laten meeslepen door haast. Hoewel het spannend is om een volledig onaangeroerde ruimte in te richten, bestaat het risico dat je impulsaankopen doet waar je later spijt van kunt krijgen. Als je duidelijk bent over je stijlvoorkeuren en je behoeften, inclusief je afmetingen, budget en meubelkwaliteit, kun je een beter geïnformeerde keuze maken. Bezoek dus, gewapend met je lijst, meubelwinkels en noteer de items die je het mooist vindt en mediteer er een paar dagen over voordat je tot aankoop overgaat.

Vorige artikel Volgende artikel