3 tips voor DDW 2017 – Dutch Design Week

Tot en met zondag 29 oktober staat Eindhoven weer in het teken van de Dutch Design Week. Tijdens de zestiende editie kun je maar liefst 110 verschillende locaties bezoeken op diverse plekken in de stad waar je het werk van 2500 ontwerpers kunt zien. Ik was er een lang weekend en nadat ik het grootste gedeelte gezien heb kan ik niets anders concluderen dan dat je vooral deze 3 locaties moet gaan zien.

Waag je buiten je comfortzone
Dit jaar is het thema van de DDW ‘Stretch’. Daarmee wil de organisatie zowel deelnemers als publiek ‘stimuleren om zich in te spannen en zich buiten de comfortzone te wagen’. Daarbij valt het op dat er tijdens deze editie meer aandacht is voor  de invloed van digitalisering en robotisering.

tips-ddw-2017-2

‘Young designers and small studio’ expositie van Piet Hein Eek
Op de tweede en derde verdieping en aan de voorkant van het immense industriële pand zijn er dit jaar zo’n veertig designers te ontdekken. Zo vind je er stoelen van oude jeans van REZIGN, 2 nieuwe besteklijnen van Maarten Baptist, zelfvoorzienende planten van mossen van Spruitje, geweldige houten stoelen van Paul Salet.

Als je slim bent dan bezoek je het grote complex doordeweeks, want in het weekend kan het er bijzonder druk zijn.

De Kazerne
Ook dit jaar wordt het ruim 2.000 m2 grote erfgoed gevuld met actueel design van zowel startende als gevestigde designtalenten, labels en producenten. Het is dan ook een van de design-hotspots van de stad en al helemaal tijdens de DDW. Het is een goede mix van bekende grote namen zoals Maarten Baas en Studio Drift, maar ook de minder bekende Sooji Lee, Seungbin Yang, Seejoon Kim, Hyunjee Jung.


Dutch Invertuals x Luxaflex
Normaal gesproken ben ik nogal sceptisch als een bestaand merk een samenwerking aan wil gaan met ontwerpers. Maar omdat Thomas Ballouhey, Léa Baert, Mila Chorbadzhieva & Adriaan de Man, Daniel de Bruin, Mieke Meijer, Jetske Visser & Michiel Martens op verrassende en sterk uiteenlopende manieren omgaan met licht en verduistering komt de samenwerking sterk uit de verf. Neem vooral de tijd om de installatie van Mieke Meijer te bewonderen en raak vooral het werk van Daniel de Bruin aan.

Een paar deuren verderop genieten van Dutch Invertuals: Fundamentals waar alle deelnemers van de afgelopen jaren ieder 10 inspirerende objecten laten zien. Die ook nog eens op een erg fraaie wijze worden getoond aan het publiek.

De Dutch Design Week in Eindhoven duurt nog tot en met zondag 29 oktober.

 

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel