Met Deze 3 Tips Bespaar je op Parkeerkosten

Met Deze 3 Tips Bespaar je op Parkeerkosten

Parkeerkosten blijven maar stijgen. In steden als Amsterdam kun je bijna in goudstaven betalen. En ook op de verschillende vliegvelden zijn de prijzen niet mals. Zonde om zoveel geld uit te geven aan het parkeren van je auto. Gelukkig hebben we drie manieren gevonden om flink te besparen op parkeerkosten.

Vergelijk parkeermogelijkheden bij vliegvelden

Als je een vliegreis hebt geboekt, kun je maar beter alvast wat budget vrijmaken voor de parkeerkosten. Maar hoeveel budget je vrij moet maken, hangt geheel af van waar je je auto neerzet. Bij Parkos kun je heel makkelijk de parkeerkosten van vliegvelden vergelijken. Ook geeft deze website je tips over waar je de auto het best kunt parkeren.

Een parkeerplaats vinden is op deze manier heel eenvoudig. Op die manier hoef je ook geen hele zoektocht meer te houden naar dat ene geschikte plekje. Je kunt je auto overdragen aan een parkeeraanbieder, en je neemt dan de shuttlebus naar het vliegveld. Je auto staat weer klaar als je terugkomt van vakantie.

Reserveer alvast online

auto-hand

Ter plekke betalen is duurder dan alvast online reserveren. Zeker bij vliegvelden is dat het geval. Parkeren bij het vliegveld kost minder als je eerst online de verschillende parkeermogelijkheden vergelijkt, en dan direct boekt. Wie laat boekt, of bij aankomst nog een plek moet vinden, loopt het risico helemaal geen plek te vinden. Of je moet een hoge prijs betalen. Erg jammer om meteen al veel geld kwijt te zijn aan het parkeren.

Boek daarom tijdig. Vaak krijg je vroegboekkorting als je ver van tevoren boekt. Er zijn 2 mogelijkheden om te parkeren bij Eindhoven airport. Via de officiële luchthaven zelf of via alternatieve parkeeraanbieders. De officiële luchthaven parkeerplaatsen zijn vaak dichterbij, terwijl de alternatieven goedkoper zijn. Ook hiervoor geldt: op tijd boeken zorgt voor een flinke besparing.

Parkeer in een woonwijk of bij een winkelcentrum

Ga je de stad in? Dan kan het lonen om je auto net in een woonwijk neer te zetten. In sommige gebieden is parkeren op straat in woonwijken gratis, of goedkoper dan parkeren in een commerciële zone. Je moet dan misschien wel iets verder lopen naar je bestemming, maar dat kan zeker de moeite waard zijn als je het opweegt tegen de parkeerkosten.

Winkelcentra bieden vaak ook gratis of goedkope parkeergelegenheden aan. Parkeer je auto buiten het stadscentrum en reis met het openbaar vervoer verder. Openbaar vervoer is altijd minder duur dan voor een hele dag parkeerkosten betalen.

Vorige artikel Volgende artikel