Til je grafische vormgeving naar een nieuw niveau

In elke organisatie heb je grafische vormgeving nodig, van gelikt en strak ogend drukwerk tot aan de website die goed bij moet blijven. Daarbij is het leuk om dit zelf te kunnen doen. Misschien is je budget nu wat meer beperkt en laat je de inhuur van een bureau even zitten, terwijl je wel een offerte aanvraag hebt gedaan.

Begin met een cursus grafische vormgeving
Pak het zelf op en start met een cursus grafische vormgeving, zodat je zelf aan de slag kunt met je folders of je website. Het vak leer je niet in slechts een dag. Maar met geduld en door veel te oefenen kun je het jezelf verder eigen maken. Daarbij is het al makkelijker om verder te gaan als er al een basis is met een logo en een huisstijl.

Stem je kleuren en vormgeving af op je klanten om je boodschap goed over het voetlicht te brengen. Tijdens een cursus leer je ook om software als Photoshop, InDesign of Illustrator te beheersen zodat het opmaken van een folder of zelfs een tijdschrift makkelijker wordt. Het helpt je dan ook om budget te besparen als je dit zelf kunt. Alleen kennen deze pakketten wel een drempel en gaat er tijd overheen voordat je makkelijk verschillende opties weet te vinden. Maar uiteindelijk kun je wel zo alle vormgeving bijhouden binnen de organisatie.

Grafischecursussen.nl is een initiatief van docenten met grafische expertise en richt zich hiermee op het onderwijs voor volwassenen. De cursussen die ze aanbieden besteden veel aan­­dacht aan de juiste tech­­­niek, toe­­ge­­paste didac­­tiek en multi­­medi­aal les­mate­riaal. Met leslocaties in Breda, Den Haag, Utrecht en Amsterdam. Verder kun je zowel klassikaal, in com­pany als privé, bij ze terecht ook voor online lessen.

Introductiecursus
Tijdens de introductiecursus grafische vormgeving maak je kennis met de grondbeginselen en de begrippen van het gra­fische vak. Deze onderdelen passeren daarbij de revu: typo­grafie, vormgeving, huisstijl, drukwerk en digitaal publiceren. Zo slaag je erin om straks je ideeën en communicatie uitingen vorm te geven.

Dit doe je straks aan de hand van de door de docent ont­wik­kelde opdrachten en cursus­mate­rialen. Alle lessen zijn afwisselend tussen onderzoeks- en schetsopdrachten, maar ook met een stuk theorie.

Als je aan deze cursus wilt gaan beginnen dan heb je een schets­blok, schets­potloden, pennen of stiften, en verder een gum en een liniaal nodig. Bij deze introductiecursus speelt je laptop of computer een mindere rol. Maar het is wel fijn en handig als je thuis op deze manier aan de slag kunt. Zodat je een goede grafische basis hebt om vervolgens de softwarepakketten (Photoshop, InDesign, Illustrator) aan te leren

Tags: , ,
Vorige artikel Volgende artikel