soulmate-koppel

20 Tekenen dat je je Zielsverwant hebt Gevonden

Verliefd worden is opwindend, overweldigend, soms ingewikkeld, maar alles bij elkaar opwindend. Je kunt niet anders dan je een toekomst samen voorstellen. Maar hoe weet je of je partner de ware is? Met andere woorden, hoe weet je of hij of zij… je zielsverwant is?

“Zielsverwant” is een klein maar krachtig woord en het concept kan een beetje intimiderend zijn. Maar zielsverwant-relaties komen niet voort uit het lot, de sterren die op één lijn staan of het vinden van een ontbrekend puzzelstukje. Het gaat om het opbouwen van een diepe, intieme en gepassioneerde band met iemand en het koesteren van die liefde door de ups en downs heen. Soms duurt het niet eeuwig.

Relaties zijn reizen, vooral als je nog aan het uitzoeken bent wie je bent en wat je wilt in het leven en in de liefde. Maar als je je blijft afvragen of je partner wel of niet je ideale match is, zijn hier 20 tekenen van een zielsverwant die je helpen uit te zoeken of je een echte ~liefdes~ connectie hebt gevonden.

1. Jullie houden elkaar in evenwicht

leren-studeren-alleen-werken-thuis

Je hoeft geen kopie te zijn van je liefde om zielsverwanten te zijn. Jullie kunnen verschillende temperamenten, interesses en achtergronden hebben en toch voor elkaar bestemd zijn. De sleutel is hoe jullie twee, als zeer verschillende mensen, samenkomen. Past jouw rustige aard bij hun altijd-bezig gedrag? Past jouw liefde voor het milieu goed bij hun interesse in techniek? Zijn zij de ying voor jouw yang?

2. Jullie respecteren elkaars verschillen maar zijn het eens over de belangrijke dingen

Jullie kunnen misschien nooit samen beslissen welk tv-programma jullie gaan kijken of welke toppings jullie op de pizza doen, maar als het gaat om de belangrijke dingen in het leven, zoals jullie waarden, zitten jullie op dezelfde golflengte.

3. Soms heb je het gevoel dat je hun gedachten kunt lezen

Het is gemakkelijk om met je partner te communiceren – zo gemakkelijk dat je soms zelfs het gevoel hebt dat je zijn gedachten kunt lezen. Misschien is het omdat jullie het eens zijn over aanstaande plannen, of gewoon weten wat ze gaan zeggen voordat ze het zeggen. Het kan ook zijn dat je hun gezichtsuitdrukkingen zo goed kent, dat je begrijpt hoe ze zich voelen zonder dat ze een woord hoeven te zeggen.

4. Je vrienden en familie kunnen het goed met je liefde vinden

Een goed teken dat je met de juiste persoon bent, is als je vrienden en familie goed met hem of haar kunnen opschieten. In de meeste situaties zijn je besties en fam al langer in je leven dan je liefde en ze willen je zien in een gelukkige en gezonde relatie. Hun goedkeuring betekent veel. Vertrouw op je gevoel, maar als er een reden is dat een belangrijk iemand in je leven je partner niet mag, luister dan naar hun zorgen en probeer een open, eerlijk gesprek met ze aan te gaan.

5. Je weet het gewoon

Wedding Reaction GIF by Married At First Sight

Geen enkele test zal je helpen om te bepalen of je je zielsverwant hebt gevonden of niet. Je moet het in je buik voelen dat deze persoon de juiste voor je is. We weten dat het afgezaagd klinkt, maar als je dat gevoel krijgt, weet je wat het betekent. Je zou je energiek moeten voelen door hun aanwezigheid, comfortabel genoeg om je volledig open te stellen en gewoon duizelig worden van liefde. Natuurlijk manifesteren connecties zich voor iedereen op een andere manier en kunnen gevoelens na verloop van tijd veranderen.

6. Jullie delen dezelfde levensdoelen

Als het op levensdoelen aankomt, hebben jullie dezelfde plannen. We zeggen niet dat jullie allebei dezelfde carrière willen of naar dezelfde universiteit willen. Maar jullie zijn het allebei eens over het al dan niet stichten van een gezin of de waarden waarnaar jullie je leven willen leiden. Er zullen hier en daar meningsverschillen zijn, maar over de grote lijnen zitten jullie op één lijn.

7. Jullie willen gewoon bij elkaar zijn

Je hebt niet altijd de behoefte om uitgebreide afspraakjes te plannen. Gewoon bij elkaar zijn is het beste. Je kunt in stilte zitten en elkaars aanwezigheid voelen en dat tilt je op. In feite voelt samen in stilte zitten helemaal comfortabel. Je hoeft het niet te vullen met koetjes en kalfjes, want het voelt heel natuurlijk om gewoon bij elkaar in de buurt te zijn en een boek te lezen, te scrollen of te schrijven. Er zijn zelden gesprekken die geforceerd of onhandig aanvoelen.

8. Ze zijn je beste vriend

Een vriendschap is de beste basis voor elke relatie – waarom denk je dat zoveel romcoms gaan over twee beste vrienden die bij elkaar komen? Als je een vertrouwde, positieve vriendschap met je lover hebt, is dat een geweldig teken!

9. Jullie respecteren elkaar

Een relatie is niets zonder respect. Als je liefde je niet bewondert om wie je bent, dan zijn ze waarschijnlijk niet je zielsverwant. Ze moeten om je gevoelens en ideeën geven – ze niet afschrijven. Ze moeten je waarderen en van je houden en je altijd goed behandelen.

10. Jullie zijn er voor elkaar

tunnel-mensen-koppel

Ja, een relatie hebben is heel leuk, maar zielsverwanten zijn er in goede en in slechte tijden, wat betekent dat als je iets moeilijks doormaakt, je weet dat je op je liefde kunt rekenen om naar je te luisteren en er doorheen te komen.

11. Je kunt helemaal jezelf zijn

Je kunt niet doen alsof, als het om je zielsverwant gaat. Je kunt helemaal jezelf zijn en je weet dat ze van je houden zoals je bent. Je deelt je guilty pleasures, je rare eigenaardigheden, je diepste geheimen en je weet dat ze daardoor alleen maar meer van je gaan houden.

12. Bij hem of haar zijn voelt als thuis

Waar ter wereld je ook bent, bij je zielsverwant zijn voelt als thuis. Er is een onmiskenbaar gevoel van comfort en gemak als ze aan je zijde staan. Je brengt zoveel tijd samen door, dus als je bij hem of haar bent, moet je je wel op je gemak voelen. Er zullen in het begin waarschijnlijk vlinders en zenuwen zijn, maar nadat je je op je gemak voelt bij elkaar, voelt het volkomen natuurlijk.

13. Jullie dagen elkaar uit

Je zielsverwant moet het beste in je naar boven halen, en dat betekent dat je een beetje gepusht moet worden om het beste uit jezelf te halen. Ja, je moet je partner bewonderen en respecteren om wie ze zijn, maar je moet ze ook motiveren om hun doelen te bereiken, een beetje harder hun best te doen als ze een duwtje in de rug nodig hebben en helpen met hun persoonlijke ontwikkeling. Relaties draaien allemaal om groei en zielsverwanten helpen elkaar om samen te groeien.

14. Je bent veilig in de relatie

Het is normaal om soms jaloers te zijn, maar je moet je persoon 100 procent vertrouwen. Niemand zal tussen jullie twee komen, dus je liefde kan met vrienden rondhangen, misschien naar een feestje gaan dat jij moet missen, en jij hoeft je geen zorgen te maken over de status van je relatie.

15. Je hebt het gevoel dat je ze al eeuwig kent

Of je nu vijf maanden of vijf jaar samen bent, samen zijn met je zielsverwant voelt alsof je hem of haar al je hele leven kent. Het voelt vaak onvoorstelbaar dat ze er niet waren bij bepaalde gebeurtenissen in het leven, simpelweg omdat je ze nog niet had ontmoet.

16. Je vecht voor de relatie

koppel-vrouwen-daten-strand

Relaties zijn niet altijd makkelijk, zelfs niet tussen zielsverwanten, maar jullie werken hard voor jullie relatie. Dit betekent vaak compromissen sluiten, aan jezelf werken of problemen uitpraten. Misschien maken jullie ruzie of zijn jullie het ergens niet over eens, maar jullie komen sterker uit de situatie en begrijpen elkaar beter. Het feit dat jullie twee laten zien dat jullie bereid zijn om deze stappen te nemen om samen te werken en voor elkaar te vechten, is een teken dat jullie zielsverwanten zijn.

17. Er is chemie

Natuurlijk is het fysieke aspect van een relatie belangrijk en bij jou en je liefde is dat er zeker. Soms heb je het gevoel dat je je handen niet van elkaar af kunt houden, maar je hebt ook veel respect voor elkaars grenzen.

18. Jullie begrijpen elkaars emotionele taal

In principe zijn er vijf verschillende liefdestalen, oftewel hoe je liefde wilt geven en ontvangen. Jouw liefdestaal kan woorden van bevestiging zijn, wat betekent dat je hart een slag overslaat als je partner je vertelt hoeveel hij van je houdt. Aan de andere kant kan hun liefdestaal fysieke aanraking zijn, dus ze tonen hun liefde graag met knuffels. Je kunt samen zijn met iemand die een andere liefdestaal heeft dan jij – je moet gewoon begrijpen hoe jullie allebei liefde uitdrukken en wat jullie van elkaar verwachten.

19. Jullie zijn elkaars grootste fans

Je liefde zou jouw constant moeten supporteren, en andersom. Hun overwinningen zijn jouw overwinningen, wat betekent dat als ze groot nieuws horen, jij net zo enthousiast bent als zij. Als alleen al het gelukkig zien van je partner jou gelukkig maakt, dan is dat iets speciaals.

20. Je hebt veel empathie voor hen

Als ze zakken voor een test, kun jij net zo goed gezakt zijn, want in zekere zin voel je elkaars gevoelens. Je raakt van streek als je ziet dat ze van streek zijn, maar omgekeerd deel je in elkaars geluk. Niemand is trotser op zijn of haar geliefde dan jij, en als ze slagen, maakt niets je gelukkiger.

Vorige artikel Volgende artikel