Tegels in Huis: Dit zijn de Mogelijkheden

Tegels in Huis: Dit zijn de Mogelijkheden

Er zijn veel verschillende soorten vloeren die je kunt kiezen in huis. Een daarvan is tegels, maar ook qua tegels zijn er nog erg veel verschillende mogelijkheden. Niet alleen qua kleuren en vormen, maar ook qua soorten! We gaan verschillende soorten tegels laten zien, voor welke ruimtes ze geschikt zijn en je vertellen wat de voor- en nadelen zijn.

Pvc-tegels

PVC-tegels zijn een relatief nieuwe, maar steeds populairder wordende optie voor vloeren. Waar de meeste mensen het nog vooral kennen van de pvc-vloeren die op hout lijken, winnen ook de pvc-tegels steeds meer terrein. Pvc wordt gemaakt van polyvinylchloride, een type kunststof, wat een aantal unieke voordelen biedt ten opzichte van traditionele tegels. Wil je pvc tegels kopen? Dan zul je een breed scala aan stijlen ontdekken, waaronder imitaties van hout, steen en keramiek, waardoor ze uiterst veelzijdig zijn. Ook zijn pvc-tegels overal in huis toe te passen. Ze zijn waterbestendig, wat ze ook perfect maakt voor vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken. Ze zijn onderhoudsarm en makkelijk schoon te maken. Wel zijn ze gevoelig voor scherpe voorwerpen en minder duurzaam dan keramische of porseleinen tegels, maar wanneer je op een normale en voorzichtige manier omgaat met je vloer, zul je zeker lang plezier van de pvc-tegels hebben!

Keramische tegels

keramische-tegels

Keramische tegels zijn een van de meest voorkomende keuzes voor vloeren en wanden in huis. Ze zijn gemaakt van klei die bij hoge temperaturen worden gebakken. Dit maakt ze hard en duurzaam. Ze zijn te vinden in veel verschillende afwerkingen zoals glanzend, mat of gepolijst. Dit maakt ze ideaal voor elke ruimte in huis, ook keukens en badkamers. Ze zijn namelijk ook erg slijtvast en makkelijk schoon te maken. Porseleinen tegels zijn een subtype van keramische tegels. Ze zijn wat dichter en minder poreus. Dit maakt ze nog beter bestand tegen water en vlekken, wat ze perfect voor zowel binnen als buiten maakt. Ook deze tegels zijn populair voor badkamers en keukens en kun je in veel verschillende kleuren en afwerkingen vinden.

Natuursteen tegels

Natuursteen tegels zijn prachtig en brengen een luxe en natuurlijke sfeer in huis. Bij natuur tegels moet je denken aan marmer, graniet en leisteen. Zoals de naam al zegt, komt natuursteen puur uit de natuur, wat ervoor zorgt dat elke steen uniek is, met zijn eigen kleur en patroon. Hoewel natuurstenen prachtig zijn, vereisen ze wel wat meer onderhoud om hun schoonheid te behouden. Het is een sterke steen die je zowel op de vloer als wanden kunt plaatsen in elke ruimte van je huis. Houd er wel rekening mee dat ze wat gevoeliger voor krassen zijn, aangezien het een natuurproduct is. Ook moet je ze regelmatig schoonmaken met schoonmaakmiddel speciaal voor natuursteen. Dit zal de tegels weer helemaal doen opleven en ze weer prachtig laten stralen.

Vorige artikel Volgende artikel