succesvolle-lange-afstandsrelatie-tips-koppel

20 Tips voor een Succesvolle Lange Afstandsrelatie

Met berichtjes en videobellen binnen handbereik lijkt het onderhouden van een lange afstandsrelatie gemakkelijker dan ooit. Lange afstandsgesprekken zijn niet langer een luxe; de dagen dat ze gerantsoeneerd moesten worden zijn al lang voorbij.

Lange afstandskoppels hoeven niet meer afhankelijk te zijn van postbezorging om drie uur ’s middags, wachtend op nieuws dat in het beste geval vier dagen oud is. We zitten nu zelfs niet meer in de tijd dat we moeten wachten tot onze geliefden hun e-mail checken als ze thuiskomen van hun werk. Constant app-contact houdt ons aan elkaar gekluisterd, zelfs als we aan het winkelen, werken, spelen, een film kijken en nog veel meer doen.

Technologie kan echter niet alles compenseren in een lange afstandsrelatie, zoals iedereen met een lange afstandsrelatie je zal vertellen. Mensen denken vaak dat lange afstandsrelaties nooit zullen werken. Het kan worden ontmoedigd door je familie, en sommige van je beste vrienden kunnen je vertellen dat je het niet te serieus moet nemen voor het geval je een gebroken hart krijgt.

Veel dingen zijn niet mogelijk door de extra afstand – niemand kan beloven dat het gemakkelijk zal zijn. Dingen kunnen ingewikkeld worden, en je kunt je soms eenzaam en verdrietig voelen. Lange afstandsrelaties kunnen zwaar zijn, maar ze hebben ook hun eigen verrassingen. Als je je lange afstandsrelatie wilt laten werken, probeer dan deze tips uit:

1. Stel enkele grondregels op om jullie verwachtingen te managen

koppel-intiem-liefde-verliefd

Jullie moeten allebei duidelijk zijn met wat je van elkaar verwacht tijdens deze lange afstandsrelatie. Stel enkele basisregels op, zodat geen van jullie dingen zal doen die de andere partij zullen verrassen.

Zijn jullie bijvoorbeeld exclusief voor elkaar? Of is het goed dat de ander op date gaat? Wat is jullie commitment-niveau? Het is beter om over al deze dingen open met elkaar te zijn.

2. Blijf eerlijk tegen elkaar

Praat over je gevoelens van angst, onzekerheid, jaloezie, apathie, wat dan ook. Als je iets voor je partner probeert te verbergen, zal dat geheim je vroeg of laat van binnenuit opslokken. Probeer de dingen niet in je eentje aan te pakken. Wees open en eerlijk tegen elkaar. Laat je partner je helpen en je de steun geven die je nodig hebt. Het is beter om het probleem in het beginstadium te bekijken dan het pas te onthullen als het allemaal te laat is.

3. Verstuur je cadeau

Mail elkaar ansichtkaarten en handgeschreven liefdesbrieven. Stuur elkaar van tijd tot tijd geschenken over de hele wereld. Bloemen bezorgen op verjaardagen, jubilea en Valentijnsdag. Shop online en verras elkaar met coole T-shirts, sexy ondergoed, condooms en dergelijke.

4. Doe aan “dirty talk” met elkaar

Seksuele spanning is ongetwijfeld een van de belangrijkste dingen tussen stellen. In zekere zin is seksueel verlangen als de lijm die beide partijen ervan weerhoudt uit elkaar te drijven. Seksuele behoefte is niet alleen biologisch, maar ook emotioneel.

Houd de vlammen brandend door elkaar plagerige teksten te sturen vol seksuele toespelingen en provocerende beschrijvingen. Sexy woordspelingen werken ook best goed.

5. Blijf positief

Je moet voortdurend positieve energie in de lange afstandsrelatie injecteren om die levendig te houden. Ja, het wachten kan pijnlijk zijn, en je kunt je soms eenzaam voelen, maar je moet jezelf eraan herinneren dat de vruchten aan het eind zo zoet als de hemel zullen zijn.

Een goede truc om positief te blijven is om altijd dankbaar te zijn. Wees dankbaar dat je iemand hebt om van te houden – iemand die ook van jou houdt. Wees dankbaar voor de kleine dingen, zoals de handgemaakte brief die laatst veilig in je brievenbus arriveerde. Wees dankbaar voor elkaars gezondheid en veiligheid.

6. Zie het als een kans

Zie het als een leerreis voor jullie beiden. Dit is een kans voor jullie om jullie liefde voor elkaar te bewijzen. Volgens een Chinees spreekwoord: “Echt goud is niet bang voor de vuurproef.” In plaats van te denken dat deze lange afstandsrelatie jullie twee uit elkaar trekt, moet je geloven dat door deze ervaring jullie beiden nog sterker met elkaar verbonden zullen zijn.

7. Probeer regelmatig te communiceren, en creatief

koppel-strand-verliefd-wandelen-man-vrouw-praten

Groet elkaar elke dag “goedemorgen” en “weltrusten” – dit is een must. Probeer bovendien je partner op de hoogte te houden van je leven en de gebeurtenissen, hoe alledaags sommige dingen ook lijken.

Stuur elkaar van tijd tot tijd foto’s, geluidsfragmenten en korte video’s. Door dit soort moeite te doen, geef je de ander het gevoel geliefd en verzorgd te zijn.

8. Vermijd “gevaarlijke” situaties

Als je al weet dat naar de club gaan of ’s avonds laat gaan drinken met je vriendengroep je partner zal ontrusten, dan moet je ofwel 1. Het niet doen of 2. Het je partner van tevoren vertellen om hem of haar gerust te stellen.

Je moet dit soort dingen niet voorbij laten gaan, want dat maakt je partner alleen maar extra bezorgd of achterdochtig – en natuurlijk erg overstuur omdat hij of zij zich machteloos voelt of geen controle heeft over de situatie.

Je kunt het slachtoffer worden van je valkuilen door na je werk uit te gaan met een knappe collega van je werk of uit te gaan met iemand uit je verleden die met je geflirt heeft zonder het te beseffen. Voordat je in een gevaarlijke situatie stapt, moet je de gevaren herkennen. Luister naar je hart, maar vertrouw er niet alleen op. Zorg ervoor dat je ook naar je verstand luistert.

9. Doe vergelijkbare dingen

Beveel elkaar boeken, tv-programma’s, films, muziek, nieuws en dergelijke aan. Als je dezelfde dingen leest, kijkt en luistert, krijg je meer gemeenschappelijke onderwerpen om over te praten. Zelfs als je apart woont, is het leuk om wat gedeelde ervaringen te hebben.

10. Vermijd overmatige communicatie

Het is onverstandig om overdreven “plakkerig” en bezitterig te zijn. Jullie hoeven echt niet 12 uur per dag te communiceren om de relatie gaande te houden. Veel stellen denken dat ze de afstand moeten compenseren door meer te doen. Dit is echter niet waar. En het zou de dingen alleen maar erger kunnen maken. Al snel zou je moe worden van het “houden van”.

Onthoud: Minder is meer. Het gaat niet om spammen – dan put je jezelf alleen maar uit. Het gaat echt om plagen op de juiste momenten en rukken op de juiste plekken.

11. Videobel wanneer dat mogelijk is

Want soms kan het in elkaars ogen kijken en elkaars stem horen alles weer goed laten voelen. Een videogesprek is weliswaar niet als samenzijn, maar het is het beste en het meest te doen voor gezelligheid in een lange afstandsrelatie.

12. Heb een doel voor ogen

Gaan we lang uit elkaar zijn?” “Hoe zit het met de toekomst?” Dit zijn de vragen die je jezelf moet stellen. In feite kan een stel niet voor altijd in een lange afstandsrelatie blijven. Uiteindelijk moeten we allemaal tot rust komen. Maak dus een plan met elkaar. Stel een tijdlijn op, markeer de geschatte tijden apart en tijden samen, en teken een einddoel.

Het is belangrijk dat jullie samen op één lijn zitten en dezelfde doelen hebben. Zodat zelfs als je niet in dezelfde ruimte en dezelfde tijdzone woont, jullie beiden toch gemotiveerd zijn om samen in dezelfde richting te werken aan een toekomst die elkaar omvat. Dat klopt, je hebt ook enige motivatie nodig om een relatie te laten duren. Ontdek hier meer over wat jou motiveert.

13. Doe dingen samen

Speel samen een spel online. Bekijk tegelijkertijd een documentaire op YouTube. Deel een liedje op Skype terwijl een ander gitaar speelt. Videobel elkaar en maak samen een wandeling. Ga samen online winkelen – en koop elkaar cadeautjes. Je moet er echt creatief en spontaan in zijn.

14. Geniet van je tijd alleen en van je tijd met je vrienden en familie

Je bent alleen, maar je bent niet eenzaam, tenzij je ervoor kiest je zo te voelen. Je hoeft je wereld niet om je partner te laten draaien – je hebt nog steeds jezelf, je vrienden en je familie. Neem deze tijd apart om meer te doen met je vrienden en familie. Ga vaker naar de sportschool. Neem een nieuwe hobby. Kijk series. Er zijn genoeg dingen die je kunt doen waar je partner niet bij betrokken is.

15. Houd elkaars sociale media-activiteiten in de gaten

Facebook en Instagram foto’s van elkaar. Stuur elkaar tweets. Tag elkaar op Facebook. Post dingen op elkaars muur. Laat weten dat je om elkaar geeft. Wees cool met elkaar stalken.

16. Breng bezoekjes aan elkaar

intiem-koppel-liefde-sexy-zoenen

Elke lange afstandsrelatie wordt verrijkt door bezoekjes. Na al het wachten en verlangen en onthouding, kun je elkaar eindelijk ontmoeten om alle kleine dingen te vervullen, zoals zoenen, handen vasthouden, seks met condooms enz. Deze zijn typisch voor stellen in lange afstandsrelaties, maar specialer en intiemer voor lange afstandsparen.

17. Schenk de ander een persoonlijk voorwerp om vast te houden

Herinneringen hebben kracht. Het maakt niet uit wat het is – een hanger, een ring, een sleutelhanger, een verzameling liedjes en video’s, of een parfumflesje. Alledaagse voorwerpen en dingen hebben betekenissen voor ons, of we ons dat nu realiseren of niet. We proberen allemaal herinneringen op te slaan in materiële dingen, zodat we, als ons verstand het laat afweten, nog steeds kunnen kijken naar of vasthouden aan iets dat ons helpt onze herinneringen op te halen. Daarom kan zoiets simpels zoveel voor iemand betekenen, terwijl anderen er misschien weinig of geen waarde in zien.

18. Ken elkaars schema’s

Het is handig om te weten wanneer de ander druk en vrij is. Zodat je op het juiste moment een sms kunt sturen of kunt bellen. Je wilt je partner niet storen als die midden in de les zit of halverwege een zakelijke bespreking is.

Zorg dat je op de hoogte bent van ieders kleine en grote gebeurtenissen in zijn leven, d.w.z. examens, belangrijke zakenreizen, vergaderingen, sollicitatiegesprekken, enz. Vooral als je in verschillende tijdzones woont, wordt dit belangrijker.

19. Houd elkaar op de hoogte van elkaars vrienden en familie

Zo leren jullie elkaars cultuur en waarden kennen. Het kennen van kleine gewoonten van elkaar helpt bij het ontwikkelen van begrip en het opbouwen van wederzijds vertrouwen.

Praten over familie en vrienden geeft je meer zaken om over te praten. Het beste om over te praten zijn roddels en schandalen.

20. Geef elkaar koosnaampjes

Omdat het schattig is. Het houdt het verliefd zijn gaande. Speciale namen voor elkaar gereserveerd hebben zijn hartverwarmend. Het horen van dat ene woord met liefde tilt onze geest op, en we voelen ons weer helemaal verzekerd.

Chaos lijkt te vervagen alleen al door het horen van dat speciale woord van een speciaal iemand.

Conclusie

Liefde (of houden van) is een kracht waar je geen invloed op hebt. Liefde gebeurt gewoon. Hetzelfde geldt voor het uitschakelen van die gevoelens, zelfs als je halverwege het land de perfecte baan krijgt.

Niemand verwacht een relatie op lange afstand. Maar als je zo’n relatie hebt, moet je gewoon het beste maken van een moeilijke situatie. Deze adviezen voor lange afstandsrelaties helpen je hopelijk om sterk en vrolijk te blijven als je gescheiden van elkaar leeft.

Vorige artikel Volgende artikel