x

Deel Je Inspiratie

[contact-form-7 id=”139″ title=”Zonder titel.”]

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

 

Beste Street Art Galeries van Nederland

In Nederland zijn de Street Art galeries nu nog op een hand te tellen. Zekers als je kijkt naar de galeries die ook op buitenlandse beurzen staan. En veel werk uit het buitenland naar Nederland halen om het hier te tonen aan een groeiende groep liefhebbers. Street Art en Urban Contemporary Art zijn dan ook de meest inspirerende en verfrissende kunstbewegingen in de moderne kunstscène van het moment. En ik maakte de selectie van de beste galeries van Nederland.


LookforArt
In Amsterdam Zuid vind je de in 2009 opgerichte Look For Art Gallery van de twee kunstliefhebbers Isabelle Vroom en Olivier Varossieau. Wat ooit begon als online platform en webshop voor kunst. Is nu uitgegroeid tot een galerie die is gespecialiseerd in Urban Contemporary Art & Street Art. Vorige week bezocht ik voor het eerst de galerie, en ik kan niet anders zeggen dan dat het een bezoekje aan de Zuidas waard is. Dat komt vooral door het kwalitatief goede werk (onder andere van Banksy, The London Police, Zeus en Paul Ruigrok) wat er op een hele fijne manier gepresenteerd wordt in een rauw uitziende galerie.

St. Art Gallery
St. Art Gallery
Een tijd terug ging ik met de eigenaar en oprichter Geoffry van Vugt in gesprek over zijn galerie. Die ook in 2009 werd opgericht en die je kunt vinden in de watertoren van Stampersgat. Buiten de galerie vind je de collectie op vele kunstbeurzen in Nederland, maar ook in het buitenland. Waarbij hij vooral kunst van opkomende getalenteerde en vernieuwende kunstenaars laat zien. De galerie is trouwens ontstaan uit zijn voorliefde voor Street & Urban Art.

Kallenbach Gallery
De video hierboven is geschoten tijdens de heropening van het Stedelijk Musuem. Waarbij SIT een serie schilderijen maakte tijdens de openingsavond. Zijn werk en dat van kunstenaars als Stefan Glerum, Raymond Lemstra, Haas&Hahn en veel meer aankomende en bekende kunstenaars vind je in de nieuwe galerie Kallenbach in Amsterdam. En dat maakte het voor mij een van de galeries van Nederland waar je op moet letten.

De galerie exposeert werk dat kan variëren in stijl en discipline. En werkt vanuit een interesse en passie voor alles wat ondergronds en stedelijk is. Met tegelijkertijd een oogje voor nieuwe bewegingen en opkomende hedendaagse kunst.

Go Gallery
Oscar van der Voorn en Farud Cambatta runnen deze galerie aan de Prinsengracht in Amsterdam sinds 1997. En de laatste jaren zijn zij zich meer en meer gaan richten op street art. In de galerie vind je werk van DHM, Matthew Knight, Otto Schade, Bungle, Coute Brothers. Aan de overkant van Go Gallery vind je een groot kunstwerk van maar liefst 11 meter hoog van The London Police.

Streetart.nl
Een paar weken terug ontdekte ik voor het eerst deze website waarop 1 a 2 keer per maand exclusief kunstwerken in een maximale oplage van 10 stuks te koop zijn van wisselende street artists. Vanwege deze kleine oplage verkopen ze, alleen jammer genoeg, snel uit. Maar dat neemt niet weg dat dit een bijzonder leuk initiatief is!

[ninja-popup ID=9145]Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief[/ninja-popup]. Want je wilt het beste en meest inspirerende van EYEspired toch niet missen?

Wekelijkse nieuwsbrief

Laat nu je email adres achter

Top Stories

  • No results available