Guggenheim Bilbao

Tip: stedentrip naar Bilbao

Maak kennis tijdens een stedentrip met Baskenland in Bilbao, de thuisbasis van het Guggenheim Museum, een van de belangrijkste musea van Spanje. Maar ook een geweldige plek om uitstekende pintxos te proeven.

Voorheen was de Spaanse stad vooral een ​​saaie industriestad, maar tegenwoordig val er genoeg te beleven. Als je jouw vakantie goed plant. Ga dan tijdens Semana Grande, want dan is het elke avond, 9 dagen lang, feest in de stad. De hele stad loopt uit en iedereen drinkt op straat met als afsluiting spectaculair vuurwerk.

bilbao-stedentrip

Semana Grande is het belangrijkste festival van Bilbao en trekt meer dan 100.000 bezoekers. Het begint jaarlijks op de zaterdag van de 3e week van augustus en wordt gevierd sinds 1978. Naast het vuurwerk vind je er bijzonder veel optredens maar ook stiergevechten.

Als je meerdere dagen gaat dan doe je er goed aan als kunstliefhebber om lang de tijd te nemen voor een bezoek aan het Guggenheim en echt te kunnen genieten van de moderne kunst en van het gebouw dat ontworpen is door de Canadees-Amerikaanse architect Frank Gehry. Het Guggenheim is een van de vele musea die behoort tot de Solomon R. Guggenheim Foundation. In het museum vind je zowel een permanente tentoonstelling als wisselende tentoonstellingen van Spaanse en internationale kunstenaars.

Op een steenworp afstand van het Guggenheim vind je een ander museum dat het bezoeken waard is, Museo de Bellas Artes, Museum voor Schone Kunsten. Neem verder ook voldoende de tijd om de oude binnenstad te ontdekken (Casca Viejo) met haar levendige straten, het Plaza Nueva en de vele terrasjes. Verrassend genoeg kun je ook nog de indrukwekkende natuur in, want Bilbao is omgeven door groene bossen en heuvels. Met de metro bevind je jezelf in ongeveer 20 minuten in een compleet ander landschap, met pittoreske havendorpjes en grillige kusten met vele strandjes aan de Golf van Biskaje. Bilbao biedt een scala aan traditionele maar ook zeer moderne winkels. Voor de culinaire hoogtepunten op een terras zijn er overal volop mogelijkheden. Bilbao biedt alle ingrediënten voor een complete en unieke stedentrip. De perfecte Spaanse mix van historie en toekomst!

Als je terug rijdt vanaf Bilbao dan is het het overwegen waard om met de auto terug te rijden via Madrid (396km – 4 uur rijden) of Barcelona (610km – 6 uur rijden). Voor de volgende stedentrip in een geweldige Spaanse stad.

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *