Voetbalkleding voor kinderen

Soorten kindervoetbalkleding

Voetbal is in Nederland de populairste teamsport. Veel kinderen zijn gek op voetbal en dit is dan ook vaak de eerste sport waar kinderen lid van zijn. Maar voordat er fanatiek gevoetbald kan worden zal er eerst voetbalkleding aangeschaft moeten worden. In Nederland zijn er ontzettend veel winkels en webshops waar je voetbalkleding kunt kopen. Er zijn talloze merken voor voetbalkleding zoals Adidas, Puma en Nike. Voor alle soorten voetbalkleding van deze merken betaal je over het algemeen meer. Maar daarnaast is er ook kleding te koop van kleine merken zoals Hummel, Patrick, Masita en Joma. Voor elke prijsklasse is wel iets leuks te koop als het gaat om voetbalkleding. In dit blog bespreken we de verschillende voetbalkleding attributen:

Voetbalshirts

Voetbalkleding is belangrijk om elkaar te onderscheiden. Elke club heeft zijn eigen logo en clubkleuren. Het is belangrijk dat de kleding veel bewegingsvrijheid heeft en zeker niet te strak zit. Voetbal is een intensieve sport en dan is het niet fijn om met veel te strakke kleding te sporten. Voetbal je kind bij een vereniging, dan krijg je meestal een shirt van de club. Team shirt bedrukken gebeurt hierin erg vaak. Voor trainingen zul je wél zelf een voetbalshirt moeten aanschaffen.

Voetbalbroeken

Onder het shirt wordt een voetbalbroekje gedragen en in sommige gevallen is ook een trainingsbroek toegestaan. Het is belangrijk dat een voetbalbroekje van goede kwaliteit is om zo geen schaafwonden op te lopen bij bijvoorbeeld een sliding. Om je kind extra te beschermen kun je daarnaast ook een slidingbroekje dragen onder een voetbalbroekje. Dit geeft een extra bescherming laag tegen schaafwonden en blessures.

Voetbalsokken

Op de voetbalsokken zijn de clubkleuren van een team verwerkt. Voetbalsokken bieden bescherming tegen de voeten van je kind. Het is belangrijk om de juiste formaat sokken aan te schaffen zodat er geen blessures ontstaan. Te kleine sokken kunnen ingegroeide teennagels veroorzaken en bij te grote sokken kunnen er blaren ontstaan. Onder de sokken is het verplicht om scheendekkers te dragen om zo de maximale bescherming te bieden voor het been van een kind. Verder zijn er ook nog voetbalsokken die extra stevig zijn om zo nog meer de enkels en hielen van een kind te beschermen.

Andere soorten kinderkleding

Naast voetballen zijn kinderen ook gek op andere sporten. Denk bijvoorbeeld aan volleybal, hockey, tennis, handbal of korfbal. Hiervoor geldt het ook dat meestal de vereniging zorgt voor de shirtjes. Daarnaast heb je voor de training of het vrije sporten wel je eigen kleding nodig. Wil je bijvoorbeeld korfbalkleding bestellen? Ga dan naar een sportwinkel in de buurt of bestel het eenvoudig online.

Vorige artikel Volgende artikel