Soline Krug

Soline Krug

Tijdens de expositie Nachschlag, wat een samenwerking is tussen twee kunstacademies in Berlijn. Viel mijn oog in de Uferhallen op het werk van Soline Krug. De geboren Française presenteert daar met 49 anderen haar werk in een hal van 2500 m2.
En dat kwam vooral door het eerste werk dat ik van haar tegenkwam, dat je hierboven kunt zien. Alsof de portretten op sterkwater in deze potten staan. Dit werk staat qua formaat in schril contrast met het grote portret wat een paar meter verderop hing. Waarvan de kleur en de expressie op het gezicht, niets dan somberheid uitstralen.

Soline Krug
Soline Krug

Soline over haar ervaring in de Ufferhallen: “Deze ruimte was een geweldige kans om iets nieuws te beginnen en uit mijn comfort zone te stappen. Nachschlag gaf mij de kick om efficiënter te werken. In zekere zin is dat tijdspecifiek dan wel plaatsspecifiek. Hoewel ik hou van het contrast tussen de zuiverheid en de kwetsbaarheid van het werk en de ruimte.”

Soline Krug

Vroeger werden de hallen gebruikt om paarden te stallen, maar na een herstructurering in 1926 veranderde dit. En deed het dienst als garage complex voor de BVG.

Mis niets op EYEspired, en blijf dagelijks op de hoogte via RSS of Facebook. En als laatste optie, meld je aan voor de nieuwsbrief! En ontvang in het weekend je wekelijkse dosis inspiratie!

Tags: ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *