slimme-gadgets-productieve-werkdag-smartphone

Slimme Gadgets en Pro-Tips voor een Productieve Werkdag met je Smartphone

We kennen het allemaal wel, je hebt een drukke werkdag waar je productief wilt werken aan je taken, maar je raakt constant afgeleid door jouw smartphone. Gelukkig hebben wij speciaal voor jou een aantal tips en accessoires op een rijtje gezet om je productiviteit op de werkvloer te verhogen!

Slimme tips voor een productieve werkdag

werken-laptop

Uiteraard is het wegstoppen van jouw smartphone de beste manier om niet afgeleid te raken, maar ook wij begrijpen dat dit niet altijd mogelijk is. Daarom hebben we voor jou een aantal tips om productiever met je smartphone om te gaan op de werkvloer.

Takenlijst

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel handige apps te vinden die jou kunnen helpen met het ordenen van taken en werkzaamheden. Zo kan je bijvoorbeeld bepaalde taken in een categorie plaatsen en sorteren op prioriteit, dit helpt jou om productief en gefocust te blijven gedurende de dag.

Naast dat een takenlijst helpt bij productiviteit, kan het er ook voor zorgen dat jij specifieke taken niet zo snel vergeet. Daarbij kan je ook taken waar je niet aan toegekomen bent verplaatsen naar andere dagen.

Slimme notities

Het maken van notities met je smartphone wordt steeds eenvoudiger, waarbij het veel verschillende apps zijn die jou extra mogelijkheden bieden. Tijdens een vergadering kun je nu bijvoorbeeld gebruikmaken van de microfoonfunctie. Moderne technologie maakt het mogelijk om gesproken woorden direct om te zetten naar tekst, waardoor je minder hoeft te typen tijdens een bijeenkomst. Bovendien kun je afbeeldingen en links verwerken in je notities, waardoor je al je ideeën en aantekeningen op een overzichtelijke manier kunt vastleggen en eenvoudig kunt terugvinden.

Instellen van notificaties

Tegenwoordig krijg je ontzettend veel verschillende notificaties op je smartphone, het is dan ook erg makkelijk om hierdoor afgeleid te raken. Gelukkig zijn er tegenwoordig mogelijkheden om specifieke meldingen uit te schakelen, zo kan jij alleen noodzakelijke en relevante meldingen aanhouden om deze afleiding te verminderen.

Automatiseer taken

Wat ook ontzettend handig is, is het automatiseren van repetitieve taken zoals het organiseren van e-mails, bijwerken van spreadsheets of het delen van bestanden. Er zijn steeds meer apps die jou kunnen helpen bij het automatiseren van deze taken. Niet alleen bespaart automatisering jou een heleboel tijd, maar ook vermindert dit het maken van fouten.

Handige accessoires voor een productieve werkdag

vrouw-man-iphone

Als je dan toch je smartphone wilt gebruiken op de werkvloer, dan is het verstandig om de productiviteit ervan te verhogen. Dit kan jij eenvoudig doen met handige accessoires.

Smartphone houders

Het investeren in een handige smartphonehouder kan een goede keuze zijn om jouw productiviteit te verhogen. Hierbij blijft je smartphone toegankelijk en hoef jij deze niet constant vast te houden, wat kan leiden tot afleiding. Ook zorgt een goede houder ervoor dat jij comfortabel kunt werken, waarbij je smartphone op ooghoogte blijft.

Draadloze opladers

Een draadloze lader is een ontzettend handig accessoire voor jouw smartphone als je vaak last hebt van een lege batterij. Een draadloze oplader zorgt ervoor dat jij gemakkelijk je smartphone kan opladen op jouw bureau. Zo kan je de functionaliteit van een houder zelfs combineren met een oplader, veel draadloze laders zijn namelijk ook verkrijgbaar als houder.

Koptelefoons of oortjes

Een goede koptelefoon of setje oortjes is ontzettend handig voor mensen die het prettig vinden om met muziek in te werken. Daarbij kan je zelfs gaan voor een noise-cancelling koptelefoon om ongewenste ruis uit de omgeving tegen te gaan.

Conclusie

Het gebruiken van je smartphone op de werkvloer is tegenwoordig onmisbaar, al kan het wel voor ongewenste afleiding zorgen. Daarom kan jij onze handige tips en accessoires gebruiken om dit te voorkomen, zo blijf jij altijd productief op de werkvloer!

Vorige artikel Volgende artikel