Geborduurde selfies van kunstenaar Erin M. Riley

Het internet, maar ook Instagram, staat er bomvol mee, met half naakte selfie foto’s. Om dit fenomeen in een ander daglicht te plaatsen heeft kunstenaar Erin M. Riley van deze portretten geweven tapijten gemaakt. Waarbij voor mij het ambacht van het maken van een tapijt compleet botst met het tijdelijke, snelle, maar ook satirische met hoog opgetrokken wenkbrauwen en een duck face in de foto’s. Bekijk meer bijzondere geborduurde projecten op EYEspired.

Kort over de selfie, de term werd voor het eerst gebruikt in 2005 door fotograaf Jim Krause. En in de begintijd van MySpace werd dit fenomeen pas echt populair. Ik denk dat het daarna verder een vlucht nam toen de iPhone ook een camera aan de voorkant kreeg in 2010. Ideaal om van jezelf foto’s te schieten. Verder benoemde Time Magazine de selfie tot een van de top 10 buzzwords van vorig jaar. En als ik Samsung moet geloven dan maken selfies 30 % uit van alle foto’s die genomen worden door mensen van 18-24 jaar. Dat was het stukje internetcultuur voor vandaag.

[ninja-popup ID=9145]Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief[/ninja-popup]. Want je wilt het beste en meest inspirerende van EYEspired toch niet missen?

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *