See All This: for the love of art

Het tweede nummer van het jonge kunst magazine See All This weet mij weer te verassen. En dat komt vooral door de grote verscheidenheid van onderwerpen die weer de revue passeren. Na het openslaan word ik verrast door een blik in het proces van het selecteren, inpakken en vervoeren van kunstwerken voordat ze te zien zijn in het museum. De installatie die gebouwd is voor de glas-in-loodramen voor de tentoonstelling Wonen in de Amsterdamse School in het Stedelijk maakt indruk. Maar dat komt vooral omdat ik de week daarvoor deze zelf met eigen ogen gezien heb en gegrepen ben door de stijl.

Ik ben zelf niet de grootste filmliefhebber. Maar na het lezen van het interview met Steve McQueen over de Nederlandse cameraman Robby Müller wil ik al zijn films pauzeren om naar zijn stills te kijken en het licht te bewonderen.  Aan het einde van het interview wordt er dan ook een prachtige anekdote aangehaald dat hij in de tijd van Paris, Texas, een lucht zag die hij wilde hebben in de auto sprong om de wolken te achtervolgen.

 see-all-this-magazine-2

Verderop lees ik gefascineerd de verhalen van gevluchte Syrische kunstenaars die nu in Nederland wonen. Waarin je kort en snel dichtbij komt door erachter te komen hoe ze hier uiteindelijk zijn beland. Over de overtocht per boot naar het Griekse eiland Samos die zomaar had kunnen zinken, of ze bang waren, maar vooral over de toekomst.

olafur-eliasson-rivier-2

Op EYEspired heb je al meer dan eens het werk van Olafur Eliasson voorbij zien komen. In zijn studio in Berlijn werkt hij met 90 man aan zowel sociale projecten, als de Little Sun Charge, maar ook aan zijn gigantische publiekstrekkende installaties. De vraagt blijft of hij op zijn manier de wereld kan veranderen, wat hij uiteindelijk stiekem wil, terwijl hij hedendaagse kunst maakt.

Het tweede nummer van het tijdschrift See All This vind je in alle museumshops en bij de betere boekhandels.

Tags: , , ,
Vorige artikel Volgende artikel