Art Everywhere

’s Werelds grootste kunsttentoonstelling

Vanaf afgelopen maandag kunnen de Britten genieten van ’s werelds grootste kunsttentoonstelling. Op meer dan 22.000 poster locaties zie je Britse meesterwerken die samen zorgen voor een enorme openluchttentoonstelling. Of je nu op straat loopt, in de bushalte staat te wachten of de trein pakt, langs de supermarkt gaat, je kunt deze billboards niet negeren. Deze tentoonstelling bereikt dan ook 90% van de Britse volwassen bevolking. Oprecht is dit dan ook een bijzonder initiatief te noemen, wat in mijn optiek zorgt voor een beter straatbeeld, zonder alle schreeuwende reclames. Nu kan je daar rustig plaatjes kijken, als je onderweg naar huis gaat.

Art Everywhere

De Britse poster industrie doneerde advertentieruimte voor een bedrag van £ 3.000.000. Het overige geld werd bijeengebracht door middel van crowdfunding. Op dit moment zijn er meer dan 1000 donaties ontvangen, van mensen van over de hele wereld. Zodat de productiekosten van dit project betaalt kunnen worden.

Art Everywhere

Art Everywhere is een project van Richard Reed, (mede-oprichter van Innocent Drinks), the Art Fund, Tate, en de poster-industrie.

[ninja-popup ID=9145]Schrijf je in voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief[/ninja-popup]. Zodat je altijd het beste en meest inspirerende van EYEspired ontvangt.

Tags: , , , , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *