Top 10 Rijkste Online Marketeers ter Wereld

Top 10 Rijkste Online Marketeers ter Wereld

De online marketing industrie staat volop in de belangstelling en alleen de meest luie onder ons beschouwen online marketing niet als een extra potentiële bron van inkomsten. Je hebt misschien gehoord van de tientallen en honderdduizenden euros die de meest succesvolle marketeers maandelijks verdienen. Maar wat zijn de echte cijfers? Wie zijn die best verdienende mensen in de online marketing industrie? Laten we eens kijken naar de statistische gegevens.

Het goede nieuws is dat de industrie niet lijkt te vertragen en talloze kansen biedt. De crème de la crème van alle online marketeers verdient getallen van 7 of 8 cijfers. Hier is dus de lijst van best verdienende online marketeers (de lijst is niet in oplopende of aflopende volgorde, maar geeft een aantal van de best verdienende persona’s in de branche weer).

We bedoelen niet degenen die zichzelf aankondigen als goeroes (met andere woorden, zichzelf op de markt brengen), maar echte mensen die echt geld verdienen (in indrukwekkende bedragen) in de digitale marketingindustrie.

De meeste mensen uit de lijst zijn selfmade en hebben hun kwalificaties en expertise opgedaan door ervaringen uit de eerste hand, voortdurende tests en eindeloos leren. Ze bieden allemaal gratis materiaal en gidsen voor beginners, zodat je meteen aan de slag kunt. Later, als je je realiseert in welke marketingrichting je meer geïnteresseerd bent, kun je dieper graven en een aantal gedetailleerde, gespecialiseerde materialen aanschaffen die je nodig hebt om je specifieke doel te bereiken.

1. Rand Fishkin

S2 E1: Rand Fishkin: MOZ, Activism, Depression & Writing a Book — Rise  Seattle Podcast

Je herkent Rand Fishkin misschien gemakkelijk aan zijn beroemde besnorde uiterlijk en als voormalig CEO van MOZ. Rand is een van de meest invloedrijke digitale marketeers als het gaat om zoekmachineoptimalisatie. In 2003 lanceerde hij een blog die later werd omgevormd tot een softwarebedrijf. Rand bood een van de beste SEO-tools voor contentmarketing. De nettowaarde van Rand Fishkin wordt geschat op €11 miljoen.

2. Jacob Caris

Jacob ging de online business in en begon zijn imperium op te bouwen in 2017. Op dit moment heeft hij een inkomen van 7 cijfers. Hij richt zich vooral op eersteklas informatiemarketing, high ticket affiliate marketing en consulting (coaching). Jacob is ook een trotse zeven-cijferige ondernemer die een ClickFunnels super affiliate is.

3. Sam Ovens

Sam’s nettowaarde is €9 miljoen per november 2021. Volgens Forbes gaf Sam zijn kantoorbaan op, stopte met studeren en startte zijn eigen consultingbedrijf via Consulting.com. Zijn bekendste onderneming is Consulting accelerator.

4. Ryan Deiss

Scale Your Predictable Selling System from Launch a Profitable Digital  Marketing Plan for Your Business | CreativeLive

Rayan creëerde een inkomstenbooster voor online bedrijven die de Customer Value Optimization tactiek wordt genoemd. Hij is de CEO en oprichter van DigitalMarketer.com, een van de gerenommeerde platforms voor digitale marketingeducatie. Rayan wordt beschouwd als een digitale marketing influencer met een solide reputatie en belangrijke klanten zoals Shopify, Uber en InfusionSoft. Er zijn geen officiële gegevens over de nettowaarde van Rayan Deiss; DigitalMarketer levert hem echter jaarlijks ongeveer €9 miljoen op.

5. Russell Brunson

Eigenlijk is Russell een van de bekendste mensen in de affiliate marketing industrie: een ondernemer, auteur, spreker en coach. Hij stond aan de wieg van een softwarebedrijf dat bekend staat als ClickFunnels. Het bedrijf hielp talloze online marketeers om verkoopkanalen te creëren en hun bedrijf een boost te geven. Bovendien publiceerde en verkocht hij meer dan 250.000 exemplaren van zijn boeken, waaronder DotCom Secrets: The Underground Playbook for Growing Your Company Online, Netwerkmarketing Geheimen, Expert Geheimen, 108 Bewezen Split Test Winnaars, enz. Russells nettowaarde is ongeveer €37 miljoen.

6. Neil Patel

The Advanced SEO Formula That Helped Me Rank For 477,000 Keywords

Per november 2021 is de nettowaarde van Neil Patel ongeveer €33 miljoen. Neil is de onbetwiste goeroe van affiliate marketing. Hij staat bekend als expert op het gebied van contentmarketing, leadgeneratie en zoekmachines. Forbes heeft Neil Patel opgenomen in de top 10 van digitale beïnvloeders. Neil heeft zijn eigen blog en hij is medeoprichter van CrazyEgg, HelloBar, Kissmetrics en enkele andere sites. Hij heeft ook advies gegeven aan gigantische bedrijven als General Motors, Amazon, Hewlett Packard, NBC, enzovoort.

7. Spencer Haws

Als je de NichePursuits blog leest, dan zou je goed moeten weten wie Spencer Haws is. Spencer is een blogger en een digitale marketinggoeroe die zelf webontwikkeling en zoekmachineoptimalisatie heeft gestudeerd om uit zijn conventionele bankcarrière te stappen. Hij staat bekend om het creëren van Long Tail Media, een zoekwoordenonderzoeksinstrument dat veel gebruikt wordt door kleine bedrijven en digitale marketeers over de hele wereld.

8. Tim Ferriss

Tim Ferriss wordt beschouwd als de kwajongen van de digitale marketingindustrie. In feite is hij een van de meest succesvolle marketeers en investeerders. Hij investeerde in Duolingo, Shopify, Facebook en vele andere bedrijven. De Wall Street Journal en de New York Times noemden zijn “4-Hour Work Week” een bestseller. Tim schreef verschillende boeken die viraal gingen en zijn podcasts en audioshows werden meer dan 100 miljoen keer gedownload. Tim’s nettowaarde is ongeveer €47 miljoen.

9. Gary Vaynerchuk

Gary Vaynerchuk Reveals the Skill That Made Him Millions (and That Anyone  Can Learn) | Inc.com

Vanaf 2021 wordt de nettowaarde van Gary Varnichuk geschat op €186 miljoen. Gary is de medeoprichter en CEO van het wereldwijde digitale reclamebureau VaynerMedia, partner van een durfkapitaalfonds VaynerRSE, DailyVee vlog host en viervoudig New York Times bestseller auteur. Gary is misschien wel een van de meest herkenbare marketinggoeroes. Zoals hij in een van de interviews vertelde, “begon hij drieëndertig jaar geleden met het plukken van bloemen uit andermans tuin in de buurt en ze te verkopen op de markt.” Zoals je begrijpt is hij behoorlijk succesvol met verkopen.

10. Pat Flynn

Pat Flynn’s blog The Smart Passive Income is een van de voorbeelden van hoe blogs slim te gelde gemaakt kunnen worden. Zijn blog staat bekend als een van de snelst groeiende online bedrijven. Pat heeft ook een podcast met dezelfde naam die in de top drie van zakelijke podcasts op iTunes staat. Vandaag de dag is Pat Flynn een bekende eigenaar van Flynndustries en de oprichter van Green Exam Academy. Vanaf 2021 wordt Pat’s nettowaarde geschat op meer dan €2 miljoen.

Conclusie

In feite variëren online marketing inkomsten aanzienlijk. De voorbeelden uit de bovenstaande lijst lijken inspirerend, maar in werkelijkheid hebben veel mensen moeite om een inkomen te verdienen met hun online ondernemingen (blogs, websites, affiliateprogramma’s, etc.)

Soms verwachten ze meteen vanaf het begin een inkomen van 5 of 6 cijfers en na een aantal maanden zonder inkomsten of met zeer lage inkomsten, worden ze ongeduldig en geven ze het op.

Het belangrijkste dat je moet weten over elke vorm van digitale marketing is dat het allemaal draait om geduld, testen en doorzettingsvermogen. Voeg daarbij de steeds veranderende aard van de marketingindustrie en de voortdurend verbeterende technologieën, en je moet altijd je neus in de wind houden om de streefcijfers te halen.

Het succes van anderen kan inspirerend zijn en het betekent dat er niets onmogelijk is. De best verdienende digitale marketeers bewijzen door hun ervaring uit de eerste hand dat voortdurend onderzoek, testen en een creatieve aanpak helpen om je online bedrijf naar een hoger niveau te tillen. Het maakt niet uit of je je meer richt op PPC marketing, SEO en content marketing, e-mailmarketing of social media marketing, je kunt je eigen weg naar succes vinden.

Vorige artikel Volgende artikel