Maak je eigen meesterwerk!

Het Rijksmuseum daagt je uit om een ontwerp te maken met behulp van Rijksstudio. Iedereen kan meedoen en alle kunstvormen zijn toegestaan, zolang het ontwerp gebaseerd is op de collectie van het Rijksmuseum en gebruik is gemaakt van beeld uit Rijksstudio. Meld je nu aan via de website, het kan nog tot 15 maart 2015.

Wat kun je winnen?
1. € 10.000 Rijksstudio Award 2015
2. € 2.500
3. € 1.000

Een internationale vakjury beoordeelt de ontwerpen. Op 20 april 2015 worden de winnaars bekendgemaakt.

Rijksstudio
Rijksstudio is een innovatieve digitale toepassing waarin een groot deel uit de Rijksmuseumcollectie voor iedereen gratis beschikbaar is. Duizenden bekende, onverwachte en verrassende beelden om tot in detail op in te zoomen, om aan te raken, te ‘liken’ én om zelf mee aan de slag te gaan. Inmiddels zijn 200.000 beelden op hoge resolutie beschikbaar.

Inspiratie opdoen?
De eerste Rijksstudio Award van het Rijksmuseum werd in 2014 gewonnen door de twee ontwerpers Asnate Bockis (1984) en Rogier Arents (1987). Zij werden uit 820 inzendingen vanuit de hele wereld unaniem gekozen. Bockis en Arents, afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, maakten een complete make-up lijn, gebaseerd op een vijftal portretten van vrouwen.

Kijk voor meer inspiratie op rijksmuseum.nl/rijksstudio

Rijksstudio en de Rijksstudio Award worden mede mogelijk gemaakt door de BankGiro Loterij en het Rijksstudio Fonds | Rijksmuseum Fonds.

Tags: , , , ,
Vorige artikel Volgende artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *