sevilla-stad-spanje-reizen

Op Reis naar Sevilla? Dit moet je van tevoren Weten!

Sevilla zal je hart stelen vanaf het moment dat je voor het eerst voet zet op de geplaveide straten. De adembenemende architectuur van de Andalusische hoofdstad, de prachtig onderhouden lanen en de warme, vriendelijke inwoners zullen ervoor zorgen dat de stad een van je nieuwe favorieten wordt! Voordat je gaat, zijn er echter een paar handige dingen om in gedachten te houden. Onthoud deze dingen voordat je naar Sevilla reist en je reis zal vlekkeloos verlopen!

1. Boek je tickets voor het Alcázar online

sevilla-spanje-tuin

Het kost een euro meer, maar als je je kaartjes voor het beroemde Alcázar van Sevilla van tevoren online reserveert, bespaar je enorm veel tijd. Als je wacht tot je aankomt om kaartjes te kopen, zul je meer dan waarschijnlijk moeten wachten in een rij die zich uitstrekt langs twee kanten van het enorme gebouw en uren kan duren. Het paleis is altijd al een populaire toeristische attractie geweest, maar de verschijning in een recent seizoen van Game of Thrones heeft het aantal bezoekers enorm doen toenemen. Als je online koopt, kun je de rij overslaan en zo naar binnen lopen!

Bonustip: houd rekening met de dag waarop je jouw vliegticket boekt. Over het algemeen is dinsdag de goedkoopste dag om vluchten van Eindhoven naar Sevilla te boeken!

2. Vergeet de buurt aan de overkant van de rivier niet!

Triana is een van de mooiste en meest karakteristieke wijken van Sevilla. Je zult hier niet veel toeristische attracties vinden – wat Triana haar charme geeft is het gemak waarmee je je gewoon kunt onderdompelen in het lokale leven. Geniet van het prachtige uitzicht over de stad vanaf Calle Betis langs de rivier, stop bij de markt en doe mee met de lokale bevolking als ze winkelen, en geniet van tapas en een biertje in een van de vele karakteristieke bars en restaurants in de buurt. Leven als een inwoner is nog nooit zo gemakkelijk en leuk geweest!

3. Ga ’s middags geen boodschappen doen

Een van de belangrijkste dingen om te weten voordat je naar Sevilla reist, is dat de siësta traditie nog steeds voortleeft. Dit betekent niet per se dat iedereen midden op de dag een dutje gaat doen – hoewel het een verfrissende manier kan zijn om de hitte te verslaan in de verzengende zomermaanden. Over het algemeen betekent het dat veel bedrijven sluiten van 14.00 tot 17.00 uur. Zo kunnen werknemers naar huis gaan, uitrusten en genieten van een ontspannen lunch met familie voordat ze terugkomen voor de middag.

De stad wordt niet helemaal stil tijdens de siësta. Bars en restaurants blijven open voor de plaatselijke bevolking om te lunchen en de meeste grotere supermarkten en merkwinkels sluiten ook niet. De meeste kleinere winkels zetten deze traditie echter voort, dus plan je boodschappen dienovereenkomstig.

4. De tijd van het jaar kan van invloed zijn op je bezoek

sevilla-spanje-straat

Sevilla is absoluut schitterend in de lente – denk aan aangenaam warme temperaturen, zonovergoten pleinen vol met lokale inwoners die genieten van een drankje en bloemen die de stad vullen met kleur. Het is ook een feestelijke tijd van het jaar, met zowel de Heilige Week als de iconische April markt die in de lentemaanden plaatsvinden. Dit betekent wel dat het een populaire tijd is om te bezoeken. Wees voorbereid op drukte en hogere accommodatieprijzen.

In de zomer schieten de temperaturen omhoog en sluiten veel kleine bedrijven in de stad hun deuren, vooral in augustus, als ze vakantie nemen. De herfst en winter zijn over het algemeen mildere maanden met minder toeristische drukte, waardoor ze een aangename optie zijn om te bezoeken.

5. Houd je aan de plaatselijke etenstijden

Je zult de lokale bevolking niet zo snel aan het begin van de middag zien lunchen. Als je de lokale bevolking rond die tijd in een restaurant ziet zitten, zijn ze waarschijnlijk nog bezig hun ochtendkoffie op te drinken! De lunch staat meestal pas op zijn vroegst om 14.00 uur op tafel. Ook gaat niemand voor het avondeten zitten tot ongeveer 21.00 of 22.00 uur.

Het plaatselijke eetschema is een van de belangrijkste dingen die je moet weten voordat je naar Sevilla reist. Hoewel veel restaurants vroeger open gaan, zijn het vaak toeristenvallen (hoewel ze dat niet allemaal zijn!). Profiteer van de ontspannen middagmaaltijd in Spanje en geniet van een ontspannen gedeelde lunch met vrienden.

6. Sevilla is over het algemeen een zeer veilige stad, maar blijf alert

Gewelddadige criminaliteit komt bijna niet voor in de Andalusische hoofdstad en de meeste delen van de stad zijn op elk uur van de dag volkomen veilig. Kleine criminaliteit zoals zakkenrollen komt echter wel voor, vooral in drukke toeristische gebieden. Wees in het gebied rond de kathedraal op je hoede voor vrouwen die je een takje rozemarijn aanbieden en je hand laten lezen – ze vragen om geld zodra ze klaar zijn. (Een beleefd maar krachtig “no, gracias” zorgt er meestal voor dat ze zich terugtrekken).

Vorige artikel Volgende artikel